Çıtır Börek Tarifi
2 votes, average: 2,50 out of 52 votes, average: 2,50 out of 52 votes, average: 2,50 out of 52 votes, average: 2,50 out of 52 votes, average: 2,50 out of 5
2,50/5Toplam: 2 Oy
view 1.133
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
7

Çıtır Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Demli bir çay, yanında çıtır bir börek olmadan eksik kalır diyenler; pratik ve çıtır çıtır bir börek tarifi arayanlar doğru yerdesiniz; çünkü nefis çıtır börek, tüm beklentilerinizi karşılamaya hazır! Bir miktar lor peyniriyle karışıp güzel bir uyum yakalayan haşlanmış yumuşacık patatesler, çıtır yufkanın içine doluşmak için mis kokulu nane ve karabiber ile hoş bir tat yakalıyor ve nefis börek her lokmasında büyülemek için geliyor.

Son derece kolay hazırlanan böreklerin üzeri yumurtanın sarısına bulanıp çörek otu ile süslenerek tamamlanıyor. Daha sonra fırının sıcacık kucağına verilip 30 dakikada hazır oluveriyor. Ne çayları ne de sabırsızlanan mideleri daha fazla bekletmemek için videomuzu hemen izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

Çıtır börek tarifi, çıtır börek yapımı, çıtır börek yapılışı, çıtır börek nasıl yapılır, çıtır börek hazırlanışı, çıtır börek nasıl hazırlanır, çıtır börek malzemeleri, ev yapımı çıtır börek, pratik çıtır börek, nefis çıtır börek ve daha birçok çayın yanına yakışacak tarifler MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Püf Noktası:

İç harç malzemelerini oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin.

Çıtır Börek Yapımı:

1. Patatesleri haşlanmak üzere su dolu tencereye koyun.
2. Haşlanan patatesi soğuması için bir kabın içerisine alın.
3. Bu sırada 1 adet soğanı ufak ufak doğrayıp bir tavada kavurun ve kenara alın.
4. Patateslerin kabuklarını soyun ardından bir çatal yardımı ile patatesleri ezin, lor peyniri ve baharatları ekleyin karıştırın.
5. Kavrulmuş olan soğanları da ilave edilerek harmanlayın.
6. Un, sirke ve sıvı yağı ayrı kabın içerisinde iyice karıştırın ve kenara alın.
7. Yufkaları isteğinize göre 8 veya 12 parçaya sigara böreği yapar gibi bölün.
8. Bir adet kesilmiş olan yufkaya sirkeli yağlı harçtan sürün ve bir miktar iç harç ile sigara böreği gibi sarın.
9. Bu işlemi elinizdeki tüm malzemeler bitinceye dek devam ettirin. Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, üzerine yumurta sarısını çırpıp bir fırça yardımı ile sürün ve üzerlerine çörek otu serpiştirin.
10. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER