Karnabaharlı birçok tarif olsa da çıtır karnabahar bambaşka! Her öğünde tüketebileceğiniz harika çıtır karnabahar tarifi MigrosTV’de!
Çıtır Karnabahar Yapımı:
2. Ardından dalları ayıklanmış ve yıkanmış olan karnabaharları suyun içerisine ekleyin.
3. Üzerine tuzu ve limon suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın.
4. Yumuşamaya başlayınca ocaktan alıp süzün.
5. Bir kabın içerisine yumurtayı ekleyip çırpın.
6. Başka bir kabın içerisine galeta ununu ve baharatları ekleyip karıştırın.
7. Diğer bir kabın içerisine de unu ekleyin. Karnabaharları önce una, ardından yumurtaya son olarak ta galeta unlu karışıma bulayın.
8. Bir tavaya yağı ekleyip kızdırın ardından sırasıyla bulanmış olan karnabaharları kızgın yağda arkalı önlü kızartıp, fazla yağının çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alıp servis edebilirsiniz.