Çökertme Kebabı
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Çökertme Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bu akşam yemeğine özel bir lezzet arıyorsanız sizi evde yapılması pek kolay olan bir kebap çeşidiyle tanıştırmak isteriz; karşınızda çökertme kebabı!

“Bodrum kebabı” ya da “çentik kebabı” gibi isimlerle de bilinen çökertme kebabı, tam da patates kızartmasından vazgeçemeyenlere göre bir lezzet; çünkü alt katını çıtır mı çıtır patates kızartması süslüyor! Çökertme kebabıyla bonfile et, patates, sos ve yoğurdun aralarındaki müthiş uyuma güvenerek risk almadan harika bir sofra kurabilir hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Çökertme kebabı yapılışı hakkında tüm detaylara videomuzdan ulaşabilirsiniz, şimdiden afiyet olsun! Farklı birçok kebap çeşidinin de MigrosTV videolarında sizi beklediğini unutmayın, bizden ayrılmayın.

Çökertme Kebabı Yapımı:

1. İlk olarak bir tavaya sıvı yağ, sarımsak etler ilave edilir suyunu salıp çekene kadar iyice pişirilir.
2. Patatesler soyulup dilimlenir ve kibrit çöpü kalınlığında kesilir. Kızartmak için bir tencereye yağ eklenip kızdırılır.
3. Patatesler içerisine atılarak pişirilir. Başka bir kabın içerisinde yoğurt sarımsak ve tuz karıştırılır. Sos tavasında sıvı yağ kızdırılır içerisine salça eklenip hafifçe kavrulur.
4. Servis tabağına önce patatesler ardından yoğurt ve salça eklenir. Son olarak pişmiş etlerde eklenerek servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER