Crepe Suzette (Portakallı Krep) Tarifi
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 1 Oy
view 4.308
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Crepe Suzette (Portakallı Krep) Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kış güneşi portakalla lezzetlenen portakallı krep tarifi MigrosTV’de! Farklı ve lezzetli tarifimiz oldukça pratik, üstelik Migros reyonlarından sadece 10 TL altına alabileceğiniz malzemelerle! Migros raflarında her gün 1500’den fazla özel üründe indirim var, mutlaka bakın.

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına ve hazırladığınız krep hamurunun pürüzsüz bir yapıda kalmasına dikkat edin.

Crepe Suzette (Portakallı Krep) Yapımı:

1. Krep hamuru için; yumurta, un, su, süt ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın. Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
2. Yanmaz yapışmaz tabanlı krep tavasını ayçiçek yağıyla yağlayıp yağın fazlasını alın. Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe kadar alıp yanmaz yapışmaz tabanlı tavaya hızlıca yaydırın.
3. Hafif bir renk alan krepleri ters yüz ederek pişirin. Pişirdiğiniz krepleri bir kenara alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
4. Portakal sosu için; portakal kabuklarını uzun ince şeritler halinde çıkartın. Ortadan ikiye kestiğiniz portakalların suyunu sıkın.
5. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip kısa süreli kavurun.
6. Akçaağaç şurubu ve taze sıkılmış portakal suyu ilavesiyle kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
8. Servis tabağına aldığınız krepler üzerine hazırladığınız sıcak sosu gezdirip bekletmeden servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER