MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI1 Porsiyon

Kasabınıza gidip şöyle diyin “Akşama özel misafirlerim gelecek; bana en güzel, en lezzetli etleri ayırıverin.” Kasabınızın seçimine bıraktığınızda karşılaşacağınız sonuç, muhtemelen size ayrılmış antrikotlarla buluşmak olacaktır. Çünkü antrikot, keyifli akşam yemeklerinin başrolünde olabilecek üst seviye bir lezzettir, tartışmaya kapalıdır. Etin en lezzetlisi sizin için ayrıldı, peki ya yetecek mi? Asla. Şimdi kontrol sizde; onu hünerlerinizle nasıl şekillendirecek, ona elinizin lezzetini nasıl geçireceksiniz? Neyse ki bunun için MigrosTV videoları yanınızda!

Dana antrikot nasıl pişirilir, dana antrikot yapımı, leziz dana antrikot ve daha birçok farklı et tarifi için MigrosTV videolarını izlemeye devam edin.

Bu videolarımız da ilginizi çekecek; Zeytinyağlı barbunya, etli kuru fasulye

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir?
MALZEMELER
  • dana antrikot

    250 gr.
  • tuz

  • karabiber

  • defne yaprağı

  • kekik

  • tereyağı

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kalın tabanlı tavanızın dumanlar çıkartacak kadar ısındığından emin olun.

  • 2. Adım

    Antrikot dilimlerinin her iki tarafını da iri çekilmiş tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.

  • 3. Adım

    İyice kızan tavada her iki tarafını da yakmadan kahverengi amber rengini koruyacak şekilde mühürleyin.

  • 4. Adım

    Etler mühürlendikten sonra tavaya ortadan ikiye kesilmiş bir baş sarımsak, kekik ve defne yapraklarını atın.

  • 5. Adım

    Bu aşamada ekleyeceğiniz tereyağı, yüksek ısıyla otların bir anda yanmasını engelleyecektir.

  • 6. Adım

    Tavanın ısısını kontrol ederek tereyağını kaşıkla sürekli olarak et dilimlerinin üzerine gezdirin.

  • 7. Adım

    Etinizi istediğiniz derecede piştikten sonra dinlenmeye alın.

  • 8. Adım

    Servisinde kullanacağınız yufkayı, bu esnada önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ısıtın ve tabağı süsleyerek servis edin