Dana Ciğer Kavurması Tarifi
6 votes, average: 2,83 out of 56 votes, average: 2,83 out of 56 votes, average: 2,83 out of 56 votes, average: 2,83 out of 56 votes, average: 2,83 out of 5
2,83/5Toplam: 6 Oy
view 42.974
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Dana Ciğer Kavurması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ciğer, mutfağımızda önemli bir yeri olan güçlü malzemelerden biridir. Kavurması, sotesi, kızartması, kebabı, şişte olanı, köftesi, böreği, mangalı, hatta çorbası; Antep usulü olanı, Edirne’nin gözdesi, Arnavut’un bi’ tanesi derken liste uzar da uzar… Lakin uzatılmaması gereken tek bir şey vardır ki bu lezzetin, her hali ile sofranın başrol sahibi olmayı hak edecek kadar şahane ve besleyici olduğudur!

Dana ciğer kavurması, sakatat ailesine dahil olsa da hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek türü olarak bilinir ve tam da damak tadına hitap edecek hünere sahiptir. Bu lezzetten mahrum kalmak istemiyorsanız videomuzu izleyip hemen mutfağa doğru ilerlemenizde fayda var deriz.

Dana ciğer kavurması tarifi, dana ciğer kavurması nasıl yapılır ve daha birçok pratik ciğer tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi:

İsteğe göre yanında limon soslu soğan söğüş ile lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Dana Ciğer Kavurması Yapımı:

1. Ciğerleri küp şeklinde doğrayın ve iyice yıkayın.
2. Daha sonra suyunu süzmesi için bir süzgeç içerisinde 10-15 dakika kadar bekletin. Kullanılacak tavayı iyice ısıtın ve ciğerleri ekleyin.
3. Ciğer suyunu salıp tekrar çektikten sonra tereyağını ekleyin ve tereyağının yanmasını önlemek amacıyla biraz zeytinyağı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
4. Ardından soğanları ekleyin, iyice kavurup kavurmanın piştiğinden emin olduğunuzda kalan baharatları ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER