MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dana Dil Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Migros iyi et reyonlarından, lezzetin uzmanı Uzman Kasap’tan bir lezzet; dana dil.

Püf noktası:

Haşlama süresi sonrasında tencereden çıkarttığınız dana dilin derisini sıcağı sıcağına çıkartın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz aromatik kök ve sebzeleri dana dilin haşlama suyuna ekleyebilirsiniz.

Dana Dil Tarifi
MALZEMELER
  • dil

    1 adet dana
  • havuç

    2 adet orta boy
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • kereviz sapı

    3 adet
  • maydanoz

    1/2 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • defne yaprağı

    1 adet
  • karabiber

    1 tatlı kaşığı tane
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkadığınız dana dili su dolu bir kapta yarım saat kadar bekletin.

  • 2. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz havuçları iri parçalar halinde kesin, kuru soğanı dört eşit parçaya bölün. Kereviz saplarını gelişigüzel doğrayın.

  • 3. Adım

    Sarımsakların kabuklarını soyun, maydanozları iki eşit parçaya bölün.

  • 4. Adım

    Suda beklettiğiniz dana dili derin bir tencereye alın. Tane karabiber, defne yaprağı, sarımsak, maydanoz sapı ve yaprakları, kuru soğan, kereviz sapı ve doğranmış havuçları ekleyin.

  • 5. Adım

    Kapağını kapattığınız düdüklü tencerede yaklaşık 60 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Pişirme işlemi sonrasında tencereden çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz dana dilin deri kısmını çıkartın.

  • 7. Adım

    Keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyip yeşillikler ve tuz eşliğinde servis edin.