Dana Dil Tarifi
9 votes, average: 3,33 out of 59 votes, average: 3,33 out of 59 votes, average: 3,33 out of 59 votes, average: 3,33 out of 59 votes, average: 3,33 out of 5
3,33/5Toplam: 9 Oy
view 23.246
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Dana Dil Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Migros iyi et reyonlarından, lezzetin uzmanı Uzman Kasap’tan bir lezzet; dana dil.

Püf noktası:

Haşlama süresi sonrasında tencereden çıkarttığınız dana dilin derisini sıcağı sıcağına çıkartın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz aromatik kök ve sebzeleri dana dilin haşlama suyuna ekleyebilirsiniz.

Dana Dil Yapımı:

1. Bol suda yıkadığınız dana dili su dolu bir kapta yarım saat kadar bekletin.
2. Kabuklarını soyduğunuz havuçları iri parçalar halinde kesin, kuru soğanı dört eşit parçaya bölün. Kereviz saplarını gelişigüzel doğrayın.
3. Sarımsakların kabuklarını soyun, maydanozları iki eşit parçaya bölün.
4. Suda beklettiğiniz dana dili derin bir tencereye alın. Tane karabiber, defne yaprağı, sarımsak, maydanoz sapı ve yaprakları, kuru soğan, kereviz sapı ve doğranmış havuçları ekleyin.
5. Kapağını kapattığınız düdüklü tencerede yaklaşık 60 dakika kadar pişirin.
6. Pişirme işlemi sonrasında tencereden çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz dana dilin deri kısmını çıkartın.
7. Keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyip yeşillikler ve tuz eşliğinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER