MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dana İşkembe Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Kış günlerinin dumanı üstünde lezzeti dana işkembe, Migros güvencesiyle sunuluyor. Tam kıvamında, nefis tarifi için videomuzu izleyin. Migros markalı ürünler ve Uzman Kasap lezzetleri ile yapabileceğiniz tarifler ve pişirme önerileri için MigrosTV’yi takip etmeyi unutmayın.

Pişirme önerisi:

Doğranmış işkembeleri haşladığınız suya arzuya göre tane karabiber ve defne yaprağı da ilave edebilirsiniz.

Dana İşkembe Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • Migros dana işkembe

    500 gram
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • limon suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • kereviz sapı

    1 adet taze
  • biberiye

    2 dal taze
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • yoğurt

    Terbiyesi için; 4 yemek kaşığı
  • limon suyu

    1/2 adet taze sıkılmış
  • -yumurta- sarısı

    1 adet
  • un

    2 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kereviz sapını iri parçalar halinde kesin. Ayıklanmış kuru soğanı ortadan ikiye bölün.

  • 2. Adım

    Temizlenmiş ve doğranmış dana işkembe, kuru soğan, taze sıkılmış limon suyu, doğranmış kereviz sapı, taze biberiyeyi derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.

  • 3. Adım

    Terbiye karışımı için; yoğurt, taze sıkılmış limon suyu, yumurta sarısı, un ve tuzu çırpıcı yardımıyla karıştırın.

  • 4. Adım

    Haşlanan işkembelere hazırladığınız terbiye karışımını azar azar ekleyip karıştırarak pişirme işlemini sürdürün. Arzuya göre az miktarda tuz ilave edin.

  • 5. Adım

    Ocaktan aldığınız sıcak çorbayı, dövülmüş sarımsak ve sirke ilavesiyle servis edin.