BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK20'DK
-
PİŞİRME20'DK
-
KİŞİ SAYISI3 Porsiyon
“Denizden babam çıksa yerim.” diyenlere denizden gelen esintiler kadar güzel bir alternatif geliyor.
Bu kez denizin bize sunduğu leziz balık çeşitlerinden biraz uzaklaşıp denizin yeşilliklerine doğru kulaç atıyoruz ve karşımıza deniz börülcesi çıkıyor!
Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım. Deniz börülcesi; ıspanakgillerden tuzlu ve ekşi bir lezzete sahip deniz bitkisidir. Yaşlanmaya düşman, metabolizmaya dost olmasıyla bilinip iyotlu topraklarda yetişmesi sebebiyle guatr gibi birçok hastalığa şifa niteliğindedir. İştah açıcı olması özelliğiyle de güzel yemeklere iyi bir başlangıç olmaktadır; tabii bu özellik kötü de olabilir, tartışılır.
Özellikle balık sofralarına çok yakışsa da et yemeklerinin ve zeytinyağlıların yanında da oldukça mutlu edebilir. Sarımsağı, ekşisi ile ağızları sulandırıp sabırsızlık yaratacak deniz börülcesi salatasını neyse ki kolayca hazırlayabilirsiniz. Deniz börülcesi salatası yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!
Deniz börülcesi salatası tarifi, deniz börülcesi faydaları, deniz börülcesi salatası yapımı, deniz börülcesi salatası hazırlanışı, evde deniz börülcesi salatası nasıl yaparım, deniz börülcesi salatası nasıl hazırlarım, nefis deniz börülcesi salatası ve daha birçok farklı salata tarifi için bizden ayrılmayın.
Püf Noktası ;
- Sıcak su içinden çıkan börülcelerin kararmaması için bekletmeden soğuk su içerisine konumalıdır.
- Yeteri kadar haşlandığını anlamak için su içerisinden bir dal alıp test edebilirsiniz. Kolay bir şekilde kılçığından ayrılıyorsa yeterince haşlanmış demektir.