Deniz Börülcesi Salatası Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 1.495
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Deniz Börülcesi Salatası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Denizden babam çıksa yerim.” diyenlere denizden gelen esintiler kadar güzel bir alternatif geliyor.

Bu kez denizin bize sunduğu leziz balık çeşitlerinden biraz uzaklaşıp denizin yeşilliklerine doğru kulaç atıyoruz ve karşımıza deniz börülcesi çıkıyor!

Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım. Deniz börülcesi; ıspanakgillerden tuzlu ve ekşi bir lezzete sahip deniz bitkisidir. Yaşlanmaya düşman, metabolizmaya dost olmasıyla bilinip iyotlu topraklarda yetişmesi sebebiyle guatr gibi birçok hastalığa şifa niteliğindedir. İştah açıcı olması özelliğiyle de güzel yemeklere iyi bir başlangıç olmaktadır; tabii bu özellik kötü de olabilir, tartışılır.

Özellikle balık sofralarına çok yakışsa da et yemeklerinin ve zeytinyağlıların yanında da oldukça mutlu edebilir. Sarımsağı, ekşisi ile ağızları sulandırıp sabırsızlık yaratacak deniz börülcesi salatasını neyse ki kolayca hazırlayabilirsiniz. Deniz börülcesi salatası yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Deniz börülcesi salatası tarifi, deniz börülcesi faydaları, deniz börülcesi salatası yapımı, deniz börülcesi salatası hazırlanışı, evde deniz börülcesi salatası nasıl yaparım, deniz börülcesi salatası nasıl hazırlarım, nefis deniz börülcesi salatası ve daha birçok farklı salata tarifi için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Sıcak su içinden çıkan börülcelerin kararmaması için bekletmeden soğuk su içerisine konumalıdır.
  • Yeteri kadar haşlandığını anlamak için su içerisinden bir dal alıp test edebilirsiniz. Kolay bir şekilde kılçığından ayrılıyorsa yeterince haşlanmış demektir.

Deniz Börülcesi Salatası Yapımı:

1. Derin bir tencere içerisine su ekleyip yüksek ateşte suyu kaynatın. Kaynamaya başlayan suya deniz börülcelerini ekleyin ve 15-20 dakika haşlayın.
2. Haşlanan börülceleri sıcak su içerisinden çıkarıp hemen buzlu veya soğuk su içerisine batırın.
3. Ardından dallarından hafifçe çekerek kılçıklarından ayırın. Kılçıklarından ayırdığınız börülceleri servis tabağına aktarın.
4. Ayrı bir karıştırma kabı içerisine zeytinyağı ve ince doğranmış sarımsakları ekleyip karıştırın.
5. Daha sonra toz şeker, pul biber ve limon suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
6. Hazırladığınız karışımı servis tabağında bulunan börülcelerin üzerine her yerine gelecek şekilde döküp servis edebilirsiniz.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER