MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dereotlu Bakla Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Babaannenin elinden öpülmüş, köyünüzün mis kokulu bahçelerinde geziniyormuş gibi hissettirecek bir tarifle devam ediyoruz. Dereotlu bakla ile hafif bir öğün hazırlayabilir, bedeninizi sağlıkla doldurabilir, damaklarınızı lezzetle buluşturabilirsiniz.

Bahar yorgunluğundan şikayetçi olan tüm bünyelerin imdadına kimine göre mayhoş, kimine göre tatlı lezzeti ile taptaze baklalar yetişiyor. Gelin siz, mevsimi gelmişken vitamin ve protein açısından zengin olan baklalardan bolca alın ve onu her tarife yakıştırın; ama önce videomuzu izleyin ve dereotlu olanı deneyin.

Harika bir dereotlu bakla yemeği için tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Dereotlu bakla tarifi, dereotlu bakla yapımı, dereotlu bakla hazırlanışı, dereotlu bakla nasıl yapılır ve daha birçok hafif lezzet MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Dereotlu Bakla Tarifi
MALZEMELER
  • taze bakla

    500 gr.
  • dereotu

    1/2 bağ
  • soğan

    1
  • pul biber

    1 tk.
  • karabiber

    1 çk.
  • un

    1 yk.
  • limon suyu

    1/2
  • şeker

    1 çk.
  • sıvı yağ

    1/2 çb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir karıştırma kabı içerisine ayıklayıp doğradığınız baklalara 4 su bardağı su, limon suyu ve unu alıp karıştırın.

  • 2. Adım

    Uygun bir tencere içerisine sıvıyağ alıp ince doğradığınız soğanları kavurun ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Ardından suyunu süzdüğünüz baklaları da ekleyip baharatları ilave edip karıştırın.

  • 4. Adım

    Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyip tuzu ve şekeride ilave ettikten sonra karıştırıp kapağını kapatın ve orta ateşte 30 dakika pişirin.

  • 5. Adım

    Baklalar piştikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve servis edin.