Dereotlu Poğaça Tarifi
15 votes, average: 2,67 out of 515 votes, average: 2,67 out of 515 votes, average: 2,67 out of 515 votes, average: 2,67 out of 515 votes, average: 2,67 out of 5
2,67/5Toplam: 15 Oy
view 19.329
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
16

Dereotlu Poğaça Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pazar kahvaltılarının göz bebeği, misafir tabaklarının lezzeti bol tarifi; dereotlu poğaça.

Püf noktası:

Yaş mayalı hamuru, oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra poğaça yapımına başlayın.

Arzuya göre çörek otu ya da susam ilavesiyle süslediğiniz poğaçaları önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Dereotlu Poğaça Yapımı:

1. Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alın.
2. Ilık süt, su, toz şeker, tuz, ayçiçek yağı ve yumurta akı ilavesiyle karıştırın.
3. Azar azar eklediğiniz un ve incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle yoğurmaya başlayın.
4. Kıvam alıp toparlanan poğaça hamurunun üzerini streçleyip oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar bekletin.
5. Bekleme süresi sonrasında iyice mayalanan hamuru küçük parçalara ayırıp avuç içinizde açın.
6. Orta kısmına lor peyniri yerleştirdiğiniz hamurları kapatıp avuç içinizde yuvarlayın.
7. Yumurta sarısı, üzüm pekmezi ve suyu küçük bir kapta çırpın. Hazırladığınız dereotlu poğaçaların üst kısımlarını pekmezli karışıma batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirdiğiniz poğaçaları dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER