Dolaz Nasıl Yapılır?
9 votes, average: 4,11 out of 59 votes, average: 4,11 out of 59 votes, average: 4,11 out of 59 votes, average: 4,11 out of 59 votes, average: 4,11 out of 5
4,11/5Toplam: 9 Oy
view 5.395
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Dolaz Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ziyafet sofralarına yakışır bir lezzet! Kayısı ile yapılan bu hafif ve lezzet dolu tarifi denediniz mi? Mevsimin en özel meyvesi, kayısı ile hazırladığımız bu tarifi çok seveceksiniz. Dolaz tarifi MigrosTV’de. Dolaz tarifi ve daha fazla tatlı tarifi için bizi takipte kalın.

Dolaz Yapımı:

1. Pekmez ve su karışısımını kısık ateşte kaynatmaya bırakın.
2. Daha sonra nişasta ve tarçını ekleyin.
3. Karışım ısınmaya başladıkça; ortan ikiye keserek açtığınız kuru kayısıları ekleyin ve kaynamaya bırakın.
4. Kayısılar kaynayıp yumuşamaya başlayınca karışımdan çıkartıp soğumaya bırakın.
5. Soğuyan kayısıların içine önce kaymak ve ardından ceviz içlerini ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER