Dolmalık biber, nefis kokulu tereyağı ve defne yaprağı ile harmanlanan nefis bir deniz ürünü; domatesli barbunya. Sevdiklerinize keyifle sunabileceğiniz bu lezzetli tarifi amman kaçırmayın! Pazılı barbunya tava ve kağıtta barbunya tariflerimizi izlediniz mi?
Domatesli Barbunya Yapımı:
2. Barbunyaların pullarını kazıyıp, içini temizleyin. Suyla yıkayın.
3. Soğanları ve biberleri küp küp doğrayın.
4. Bir tencerede soğanları tereyağında kavurun. Biberleri ekleyip birkaç defa karıştırdıktan sonra domates, defne yaprağı ve tuzu ekleyip yaklaşık 5 dakika pişirin.
5. Ocaktan alıp, üzerine dereotu ilave edip, karıştırın.
6. Barbunyaları fırın tepsisine dizin. Hazırlanan domates sosunu üzerlerine dökün.
7. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.