Domatesli Pirinç Lapası Tarifi
2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 2 Oy
view 2.238
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Domatesli Pirinç Lapası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sporculara özel yemek tarifleri vermeye devam ediyoruz. Sporda kaybedilen enerjiyi yenilemek için ideal olacak yemek tarifimizin detayları için videomuzu izleyin. Sağlıklı, lezzetli yemeklerin yanı sıra sporcu yemeklerimiz için de bizi takip etmeye devam edin.

Püf noktası:

Pişirme işlemi öncesinde yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri kırılmaması için bekletmeden pişirin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kullandığınız rendelenmiş domates miktarını arttırabilir, farklı baharatlar kullanmayı deneyebilirsiniz.

Domatesli Pirinç Lapası Yapımı:

1. Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
2. Doğranmış yeşil biberleri ekleyip soteleme işlemini kısık ateşte sürdürün.
3. Rendelenmiş domatesleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Haşlanmış yeşil mercimekleri ekleyip tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
4. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri katıp kavurduktan sonra sıcak tavuk suyunu ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 12-15 dakika kadar pişirin. Demlendirdiğiniz pilavı sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER