Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
5.023 votes, average: 4,88 out of 55.023 votes, average: 4,88 out of 55.023 votes, average: 4,88 out of 55.023 votes, average: 4,88 out of 55.023 votes, average: 4,88 out of 5
4,88/5Toplam: 5.023 Oy
view 57.748
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Dondurmalı İrmik Helvası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi ile biraz serinlemeye ne dersiniz? Şöyle nefis bir kaymaklı dondurma eşliğinde harika bir irmik helvası yapıyoruz. Buyurmaz mısınız? Farklı bir irmik helvası tarifi için MigrosTV’ye bekliyoruz.

Dondurmalı İrmik Helvası Yapımı:

1. Tencereye tereyağı ve fıstığı koyun, fıstıklar hafif pembeleşince irmiği ilave edin.
2. 1-2 dakika daha hafif ateşte kavurun.
3. Su, şeker ve sütü karıştırıp ılıtın.
4. Isısının soğuğa yakın olmasına özen gösterin.
5. Malzemeyi tencereye irmiklerin üstüne dökün ve karıştırın.
6. Yarım saat kadar dinlendirin.
7. Dinlenen helvayı ara ara karıştırıp kaşıkla sıkıştırarak tel tel olmasını sağlayın.
8. Yuvarlak bir kaseye helvadan bir miktar alıp kasenin tabanını ve kenarlarını malzemenizle kaplayın.
9. Kaseyi ters çevirip dondurma ile servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER