Düğün Çorbası Tarifi
5 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 5
4,20/5Toplam: 5 Oy
view 14.126
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Düğün Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kuzu gerdan eti ile lezzetlenen, nefis bir düğün çorbası hazırladık. Baharatlarda farklı bir aroma kattığımız, sağlık deposu ve enfes düğün çorbası tarifimizi mutlaka deneyin. Yanında bu önerilerimize ne dersiniz? Kızarmış patates salatası, patlıcanlı bulgur pilavı.

Düğün Çorbası Yapımı:

1. Kuzu gerdan etlerini ve 8 su bardağı suyu düdüklü tencereye koyup 45 dakika pişirelim.
2. Et suyunu süzgeçten geçirelim.
3. Kuzu etlerini kemiğinden ayıralım ve küçük parçalar halinde didikleyelim.
4. 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı unu bir tencere de kavuralım.
5. 5 bardak et suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım ve kaynatalım.
6. Çukur bir kapta, yoğurdu, yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpalım.
7. Kaynayan sudan bir bir kepçe alalım ve karışımı yavaş yavaş tencereye dökelim.
8. Çorbamız kaynayınca didiklediğimiz kuzu etlerini ekleyelim.
9. Birkaç dakika daha pişirelim.
10. Servis ederken bir tavada erittiğiniz 1,5 çorba kaşığı tereyağına toz kırmızı biberi katalım ve çorbanın üstüne gezdirelim.

EN ÇOK İZLENENLER