Dut Pekmezi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 1 Oy
view 876
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Dut Pekmezi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Dut mevsimini sabırsızlıkla bekleyen dut âşıkları burada mı? Bu kez leziz dutlardan, şifa niteliğinde bir pekmez hazırlama fikrimize de bayılacağınızdan eminiz.

İsmi duyulduğu an “Olsa da yesem” denilen lezzetlerin başında gelecek ister kaşık kaşık ister ekmeğe sürüp tüketebileceğiniz isterseniz de tatlı, pasta tariflerinde kullanabileceğiniz leziz dut pekmezinin lezzetine doymaya; onunla sağlıklı bir yaşamın kapısını aralamaya hazırsanız gelin peşimizden.

Bebek ve çocukların gelişimine katkı sağlaması, yorgun geçen gün için hızlıca enerji sağlayabilmesi, kansızlık, mide, öksürük gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi gibi özellikleri ile her evde bir kavanoz olması gereken sihirli bir yaşam iksiri gibi olan dut pekmezinin yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda.

Dut pekmezi tarifi, dut pekmezi nasıl yapılır, dut pekmezi yapılışı, dut pekmezi yapımı, evde dut pekmezi hazırlanışı, dut pekmezi faydaları, dut pekmezi nasıl hazırlanır ve daha birçok pekmez tarifi için bizden ayrılmayın.

Dut Pekmezi Malzemeleri:

1. Dutların hepsini bir süzgeçte iyice yıkadıktan sonra derin bir tencereye alarak 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 40 dakika kaynatılarak dutların suyunu bırakması sağlanır.
2. Dutlar suyunu ve rengini bıraktıktan sonra süzülür ve kalan dutlar iyice sıkılır.
3. Elde edilen su tekrar tencere içerisine alınarak koyu bir kıvam alana dek kaynatılır.
4. Kıvam alan pekmeze limon suyu ilave edilip 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
5. Son olarak oda sıcaklığına gelen pekmezi kavanozlara doldurup muhafaza edin.

EN ÇOK İZLENENLER