Ebegümeci Kavurması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 2.669
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Ebegümeci Kavurması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Özellikle ısırgan otu gibi yeşilliklere bayılanlar, organik yaşamla haşır neşir olmayı amaç edinenler, mevsimi gelince dağda bayırda şifa dolu otların peşine düşüp keyifle toplayarak zevkle pişirmeye inananların bu tarifi çok seveceğinden eminiz!

Ebegümeci otu; kimyasal etkilere ihtiyaç duymadan kendi kendine yetişebilen şahane bitkilerden biridir. Bolca protein ve C vitamini içermesi sayesinde sağlık için birçok önemli faydası bulunur. Özellikle bahar aylarında bollaşır ve zeytinyağlısından kavurmasına, börek içi malzemesinden yumurtalısına; hatta çay yapımına kadar birçok tarifte kullanılır. Yumurta ile yapıldığında protein patlaması olacağından oldukça tok tutar, çay olarak içildiğinde nefesi açarak birçok akciğer rahatsızlığının iyileşmesine yardımcı olur. Organik bir ot olduğu için her yerde bulamayacağınızdan iyi bir organik pazar araştırmasına hemen başlasanız iyi edersiniz.

Ebegümeci kavurması ise yüzyılların lezzetidir, özellikle Ege sofralarında yer alsa da Kıbrıs’ta da pek sevilerek yapılır. Hadi bu hafta sonunu organik pazar gezmeye ayırın hem bir değişiklik olsun hem de sağlığınız için lezzetli bir iyilik yapın. Şimdiden afiyet olsun!

Ebegümeci kavurması tarifi, ebegümeci kavurması yapımı, ebegümeci kavurması nasıl yapılır, ebegümeci kavurması nasıl hazırlanır, ebegümeci kavurması hazırlanışı, nefis ebegümeci kavurması, evde ebegümeci kavurması yapılışı ve daha birçok organik lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Ebegümeci Kavurması Yapımı:

1. İlk olarak orta boy kırmızı soğanları çok küçük olmayacak şekilde yemeklik doğrayın.
2. Ardından uygun derince bir tava içerisine zeytinyağı ekleyip kızdırın.
3. Kızmış olan yağın içerisine doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
4. Hafif rengi değişen soğanların üzerine salça eklenip kavrulmaya devam edilir.
5. Salçanın kokusu iyice çıktıktan sonra önceden yıkanmış ve temizlemiş ebegümeci otu doğranarak tava içerisine ilave edilir.
6. Otlar kendini salıp iyice küçülene dek sürekli karıştırılarak kavrulur. Son olarak baharatlar
. lave edilerek lezzetlendirilir ve sıcak bir şekilde servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER