Ekşili Kısır Tarifi
5.075 votes, average: 4,51 out of 55.075 votes, average: 4,51 out of 55.075 votes, average: 4,51 out of 55.075 votes, average: 4,51 out of 55.075 votes, average: 4,51 out of 5
4,51/5Toplam: 5.075 Oy
view 50.345
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Ekşili Kısır Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Türk mutfağının geleneksel tatları MigrosTV’de! 5 çayı denince akla gelen “müthiş ikili”nin ilki ile başlayalım; ekşili kısır. Nar ekşisi ve acı biber salçası ile bir araya gelen bulgurun enfes tadına karşı koyamayacaksınız. Müthiş ikilinin bir diğeri olan böreği de unutmadık. Sizin için pratik börek tarifleri hazırladık; peynirli çiğ börek tarifimiz için sizi mutfakta bekliyoruz. Türk mutfağına özgü geleneksel tarifler bizden; lezzet katması sizden.

Ekşili Kısır Yapımı:

1. Geniş bir kaba bulguru koyun.
2. Üzerine kaynar suyu ilave edip kapağını kapatın ve suyunu çekmesi için 10 dakika kadar bekletin.
3. Eğer bulgurun diri kaldığını düşünüyorsanız biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
4. Bulgur suyunu çektikten sonra salçayı ekleyip ezmeden karıştırın.
5. Ayrı bir kapta zeytinyağını, tuzu, nar ekşisini, limonu ve pul biberi karıştırıp bulguru ezmeden harmanlayın.
6. Kıyılmış yeşillikleri de bulgurun içine ekleyip karıştırdıktan sonra göbek marul ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER