MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Elma Lokması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Tam mevsiminde bir elma; dilimleme ya da kabuk soyma gibi işlemlerle
uğraştırmayan, ayaküstü keyifle yiyebileceğiniz en leziz meyvelerden biridir.
Pratikliğinin yanı sıra bolca vitaminle doludur. Yeşili, ekşisi, kırmızısı, tatlısı
derken her damak zevkine cevap verebilir.
Siz de elmanın her halini seven bir elma âşığıysanız bu kez onun lokma haliyle
de tanışmalısınız; çünkü sıradaki tarifimizde yine harikalar yarattık!
Elmayı bilindik formundan uzaklaştırdık; biraz un, bolca yağ ile tanıştırıp ondan
sıcacık bir tatlı yaptık. Görünürde elma olduğunu hiç fark ettirmezken tadıldığı
ilk anda elmanın güzel lezzetine doyurduk.
Mevsimin en güzel elmalarından bu kez farklı bir tarif denemek isterseniz elma
lokmasını hemen hazırlayabilir, sevdiklerinizi mest edebilirsiniz.
Etrafınızda elma sevmeyen insan bırakmayacak, İzmir lokmasının tahtını
sallayacak elma lokması nasıl yapılır, videomuzda tüm detaylarıyla sizi
bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!
Elma lokması tarifi ve daha birçok elmalı tarif için bizi takip etmeye devam edin.

Elma Lokması Tarifi
MALZEMELER
  • un

    1 su bardağı
  • sıvı yağ

    1 yemek kaşığı
  • toz tarçın

    1 çay kaşığı
  • pudra şekeri

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • soda

    200 ml
  • elma

    3 adet
  • sıvı yağ

    2,5 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.

  • 2. Adım

    Elmaların kabuklarını soyun ve ortalarındaki çekirdekli kısımları çıkarın

  • 3. Adım

    Hazırladığınız hamurlu harca elmaları batırıp kızgın yağda kızartıp servis yapabilirsiniz.