Minik Lezzetler: Elmalı Bayat Ekmek Topları
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 3 Oy
view 2.909
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
12

Elmalı Bayat Ekmek Topları Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bayat ekmekle nefis tarifler hazırlamaya devam ediyoruz. Bu kez sırada elmalı bayat ekmek topları var. Sadece 20 dakikada sofranızda olacak pratik tarifimizin kısa videosunu hemen izleyin. Diğer tariflerimize de mutlaka göz atın; kavurmalı omletli pideviç, talaş böreği.

Püf noktası:

Rendelenmiş elmaları kararmaması için taze sıkılmış limon suyuyla karıştırın. Ocaktan aldığınız karışımı hızlıca soğuttuktan sonra bayat ekmek ununu ekleyin. Arzuya göre ceviz içiyle zenginleştirin.

Elmalı Bayat Ekmek Topları Yapımı:

1. İç kısımlarını ayıkladığınız bayat ekmekleri rondoda çekerek un haline getirin.
2. Dört eşit parçaya böldükten sonra çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyduğunuz elmaları, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kararmaması için; taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle karıştırın.
3. Rendelenmiş elmaları tencereye alın. Toz şeker ve tarçın ilavesiyle suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
4. Ocaktan aldığınız elmalı karışımı hızlı bir şekilde soğutun. Tamamen bayat ekmek içlerinden elde ettiğiniz unu ekleyip tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.
5. Küçük porsiyonlara ayırdığınız elmalı karışımlara avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Toz fındık, kakao ve rendelenmiş Hindistan cevizine buladığınız bu tatlı atıştırmalıkları bekletmeden servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER