“Glüteni kestim” diyenler burada mı? Daha sağlıklı seçeneklerin öneminin giderek arttığı şu günlerde hem leziz hem de glütensiz tarifler bulduğumuzda âdeta sarılır olduk. İşte size o seçeneklerden biri! Bolca elma, tarçın, ceviz, yoğurt gibi faydalı seçenekler içerip glüten asla içermeyen bu nefis kurabiye; pudra şekeri ile iyice lezzetlenip önce fırının daha sonra deneyeceklerin midesinin yolunu tutuyor. Onu son derece pratik bir şekilde hazırladıktan sonra ister dışarıda gezinirken ara öğün olarak tüketmek üzere yanınızda taşıyın isterseniz de çay sofralarınızın şahaneliğini artırmak için en güzel sunum tabağınıza dizin. Yediğinize en azından bir tık daha az pişman ettirecek glütensiz kurabiye için kollar sıvandıysa bizim videomuz çoktan hazır, şimdiden afiyet olsun!
YAPILIŞI:
2. Hamur İçin tüm malzemeleri bir kabın içerisinde ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun . Gerekirse un ekleyebilirsiniz.
3. Ardından hamurdan ufak ufak toplar yaparak yuvalarlar şekilde elinizle açın hazırladığını iç harçtan bir kaşık ilave edip hamuru ikiye katlayın ve kenarından hafifçe bastırın.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirip servis edin. Servis ederken üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebilirsiniz.