Elmalı Pankek Tarifi
3 votes, average: 4,67 out of 53 votes, average: 4,67 out of 53 votes, average: 4,67 out of 53 votes, average: 4,67 out of 53 votes, average: 4,67 out of 5
4,67/5Toplam: 3 Oy
view 3.345
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Elmalı Pankek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İlk defa yiyenlerin; krep, börek hatta akıtma olarak tanımlama kararsızlığında bulunduğu daha çok Amerikan filmlerinden tanıdık olduğumuz pankeki bu hafta sonu kahvaltı sofranıza davet etmeye ne dersiniz? İyi bir tanışma olacağından eminiz.

Pofuduk mu pofuduk, tatlı mı tatlı pankekler; özel bir kahvaltı olsun denince başrol sahipleri oluveriyor. Birkaç pankeki üst üste dizip bal, çikolata, karamel, reçel, pekmez gibi neyi seviyorsak üzerine şöyle bir döküyor, lezzetini kenarlardan taşırıyoruz adeta!

Üzerine eklediğimiz binbir çeşit sos kısmı tamam, peki pişirme esnasında neler ekliyoruz? Hamuruna şöyle bir elma katsak mesela nasıl olur? Bu tarifimizde elmanın aromatik lezzetini pankek ile buluşturacağız. Elmaya ve pankeke ayrı ayrı bayılanlar, bu buluşmaya da hayran kalacaklardır eminiz. Üzerine ekleyeceğiniz sosları da seçip hazır ettiyseniz hadi başlayalım!

Pankek nasıl yapılır, nefis pankek tarifi, evde pankek yapımı, kahvaltılık pankek nasıl yapılır ve daha birçok farklı tarif için bizden ayrılmayın.

Servis Önerisi:

Aromatik bir tat için içerisine tarçın ekleyebilirsiniz. Oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz.

Elmalı Pankek Yapımı:

1. Kap içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra elmaları rendeleyip karışıma ekleyin.
2. Ardından kalan tüm malzemeyi de kap içerisine alıp tereyağ tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
3. Bir krep tavasını ısıtın ve istediğiniz boyutlarda pankekleri dökmeye başlayın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER