MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Elmalı Tencere Keki Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Keki tencerede yapmayı denediniz mi? Biz MigrosTV mutfağında hazırladık ve ortaya nefis bir tarif çıkardık. Elmalı tencere keki tarifimizle siz de tanışın ve kek tariflerinizin baş köşesinde yer açın.

Püf noktası:

Pişirme işlemi sırasında tencerenin kapağından damlayacak su buharının keki sulandırmaması için kapak altına temiz bir havlu sermeyi unutmayın.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını kısık ateşte erittikten sonra da kullanabilirsiniz.

Elmalı Tencere Keki Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    3 adet
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • tereyağı

    80 gram
  • un

    1,5 su bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • vanilya

    1 paket
  • elma

    Elmalı karışım için; 3 adet orta boy
  • toz şeker

    1/2 su bardağı
  • ceviz içi

    1/2 su bardağı
  • su

    1 yemek kaşığı
  • tarçın

    1 çay kaşığı
  • tereyağı

    Kalıbı yağlamak için; 1 tatlı kaşığı
  • un

    1 yemek kaşığı
  • tarçın

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Elmalı karışım için; dört eşit parçaya bölüp çekirdekli kısımlarını aldığınız ekşi ve sulu elmaları küçük küpler halinde kesin.

  • 2. Adım

    Toz şekeri küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte ısıtın. Karamel rengini alan toz şekere; elma küpleri, su, küçük parçalara bölünmüş ceviz içi ve toz tarçını ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirin.

  • 3. Adım

    Kek karışımı için; derin bir kaseye aktardığınız yumurtaları oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve toz şeker ilavesiyle çırpın.

  • 4. Adım

    Son olarak elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın.

  • 5. Adım

    Isıya dayanıklı cam fırın kabını tereyağıyla yağlayıp üzerine un ve toz tarçın karışımı eleyin, hazırladığınız elmalı karışımı ekleyip üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kek karışımını fırın kabına aktarın.

  • 6. Adım

    Kek kalıbını ısıya dayanıklı geniş bir tencereye yerleştirip orta kısmına gelene kadar su ekleyin. Hazırladığınız elmalı tencere kekini, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte hafif bir renk alıp kabarana kadar pişirin.

  • 7. Adım

    Pişirme işlemi sonrasında kısa bir süre dinlendirdiğiniz keki kalıbından ters çevirip çıkarttıktan sonra dilimleyerek servis edin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyin.