Elmalı Tencere Keki Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 1 Oy
view 5.942
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Elmalı Tencere Keki Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Keki tencerede yapmayı denediniz mi? Biz MigrosTV mutfağında hazırladık ve ortaya nefis bir tarif çıkardık. Elmalı tencere keki tarifimizle siz de tanışın ve kek tariflerinizin baş köşesinde yer açın.

Püf noktası:

Pişirme işlemi sırasında tencerenin kapağından damlayacak su buharının keki sulandırmaması için kapak altına temiz bir havlu sermeyi unutmayın.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını kısık ateşte erittikten sonra da kullanabilirsiniz.

Elmalı Tencere Keki Yapımı:

1. Elmalı karışım için; dört eşit parçaya bölüp çekirdekli kısımlarını aldığınız ekşi ve sulu elmaları küçük küpler halinde kesin.
2. Toz şekeri küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte ısıtın. Karamel rengini alan toz şekere; elma küpleri, su, küçük parçalara bölünmüş ceviz içi ve toz tarçını ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirin.
3. Kek karışımı için; derin bir kaseye aktardığınız yumurtaları oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve toz şeker ilavesiyle çırpın.
4. Son olarak elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın.
5. Isıya dayanıklı cam fırın kabını tereyağıyla yağlayıp üzerine un ve toz tarçın karışımı eleyin, hazırladığınız elmalı karışımı ekleyip üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kek karışımını fırın kabına aktarın.
6. Kek kalıbını ısıya dayanıklı geniş bir tencereye yerleştirip orta kısmına gelene kadar su ekleyin. Hazırladığınız elmalı tencere kekini, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte hafif bir renk alıp kabarana kadar pişirin.
7. Pişirme işlemi sonrasında kısa bir süre dinlendirdiğiniz keki kalıbından ters çevirip çıkarttıktan sonra dilimleyerek servis edin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyin.

EN ÇOK İZLENENLER