Elmalı Ters Yüz Tart (Tarte Tatin) Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,08/5 Toplam: 12 Oy
view 31.965
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Elmalı Ters Yüz Tart (Tarte Tatin) Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Elmalı tartın en tatlı hali bu tarifimizde. Milföy hamurunun ilham verdiği, badem ve kuş üzümlerinin eşlik ettiği nefis ve pratik tarifimizi kaçırmayın!

Püf noktası:

Dilimlenmiş elmaları, arzuya göre uzun süre fırınladıktan sonra da kullanabilir, yıldız anason ya da karanfil ilavesiyle tatlandırabilirsiniz.

Elmalı Ters Yüz Tart (Tarte Tatin) Yapımı:

1. Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını mutfak tezgahına açın.
2. Üzerlerini hafifçe unladığınız milföy hamurlarını merdane yardımıyla tart kalıbı büyüklüğünde açın.
3. Tart kalıbına yerleştirdiğiniz milföy hamurları üzerine çatal yardımıyla küçük delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altın sarısı renk alana kadar fırınlayın. Fırından çıkardığınız milföy hamurunu soğumaya bırakın.
4. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sert, sulu yeşil elmaları ince ince dilimleyin.
5. Tereyağını derin bir tavada eritin. File bademleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
6. Kuş üzümleri ve esmer şekeri ekleyip kısık ateşte pişirin. Doğranmış elmaları ilave edip pişirme işlemini 10-15 dakika kadar sürdürün.
7. Elmalara renk ve tat vermesi için vişne suyu ve toz tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
8. Isıya dayanıklı bir fırın tepsisine aldığınız elmaları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
9. Fırından çıkardığınız sıcak elmaların üzerine çıtır milföy hamurunu yerleştirdikten sonra ters yüz ederek ılık ya da soğuk olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER