MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Elmalı Ters Yüz Tart (Tarte Tatin) Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Elmalı tartın en tatlı hali bu tarifimizde. Milföy hamurunun ilham verdiği, badem ve kuş üzümlerinin eşlik ettiği nefis ve pratik tarifimizi kaçırmayın!

Püf noktası:

Dilimlenmiş elmaları, arzuya göre uzun süre fırınladıktan sonra da kullanabilir, yıldız anason ya da karanfil ilavesiyle tatlandırabilirsiniz.

Elmalı Ters Yüz Tart (Tarte Tatin) Tarifi
MALZEMELER
  • milföy hamuru

    8 adet
  • elma

    5 adet büyük boy yeşil
  • esmer şeker

    5 yemek kaşığı
  • tereyağı

    100 gram
  • kuş üzümü

    2 yemek kaşığı
  • badem

    3 yemek kaşığı
  • vişne suyu

    1 yemek kaşığı
  • tarçın

    1/4 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını mutfak tezgahına açın.

  • 2. Adım

    Üzerlerini hafifçe unladığınız milföy hamurlarını merdane yardımıyla tart kalıbı büyüklüğünde açın.

  • 3. Adım

    Tart kalıbına yerleştirdiğiniz milföy hamurları üzerine çatal yardımıyla küçük delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altın sarısı renk alana kadar fırınlayın. Fırından çıkardığınız milföy hamurunu soğumaya bırakın.

  • 4. Adım

    Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sert, sulu yeşil elmaları ince ince dilimleyin.

  • 5. Adım

    Tereyağını derin bir tavada eritin. File bademleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 6. Adım

    Kuş üzümleri ve esmer şekeri ekleyip kısık ateşte pişirin. Doğranmış elmaları ilave edip pişirme işlemini 10-15 dakika kadar sürdürün.

  • 7. Adım

    Elmalara renk ve tat vermesi için vişne suyu ve toz tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

  • 8. Adım

    Isıya dayanıklı bir fırın tepsisine aldığınız elmaları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

  • 9. Adım

    Fırından çıkardığınız sıcak elmaların üzerine çıtır milföy hamurunu yerleştirdikten sonra ters yüz ederek ılık ya da soğuk olarak servis edin.