Enginar Ezmesi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 2.760
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
1

Enginar Ezmesi Malzemeleri

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Zeytinyağlı yemekler arasında başrol sahibidir enginar. Lezzeti de boldur, tarifi de faydası da sevenleri de. Bir başkadır enginar sevgisi. Bir başlayan onsuz pek yapamaz. Yapımının biraz zahmetli olduğu söylense dahi vazgeçilmez olmuştur çoktan.

Size önerimiz, karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarı her hali ile tüketmeyi sevmeye başlamanız. Bunun için size pratik ve leziz bir tarif hazırladık.

Ha unutmadan “Enginarın bile bir kalbi vardır.” Siz onu sevgi ve lezzet dolu ellerinizle buluşturun ki o da size sonsuz faydasını sunabilsin.

Ana yemeklerinizin yanına çok yakışacak lezzetli ve hafif bir lezzet, enginar ezmesi için istikamet mutfak! Şimdiden afiyet olsun!

Pratik enginar tarifleri, sağlıklı enginar yemekleri, en leziz enginar nasıl yapılır, enginarın faydaları, enginar ezmesi nasıl yapılır, nefis enginar ezmesi tarifi ve birçok lezzet için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası:

Daha iyi bir kıvam elde edebilmek için dilerseniz ekmek içi de ekleyebilirsiniz.

Enginar Ezmesi Yapımı:

1. Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün.
2. Sarımsakların kabuğunu soyun. Enginar, sarımsak ve kimyonu ezerek püre haline getirin. Azar azar sızma zeytinyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzla tatlandırın.
3. Ezmenin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerine çok az sızma zeytinyağı gezdirip taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak pide veya ekmek dilimleriyle servis yapın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER