Erik Yahnisi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,33/5 Toplam: 3 Oy
view 984
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Erik Yahnisi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis ve taze meyvelerle hazırladığımız sağlık dolu, lezzetli tarifler MigrosTV’de.

Püf noktası:

Kuru erikleri arzuya göre öncesinde ılık suda bekletebilir, fazla suyunu süzdükten sonra kullanabilirsiniz.

Arpacık soğanların kabuklarını daha kolay soymak için öncesinde ılık suda bekletebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre tarife çiğ badem ekleyebilirsiniz.

Erik Yahnisi Yapımı:

1. Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Tereyağını geniş bir tencerede eritin.
2. Kuşbaşı kuzu etlerini ekleyip renk alana kadar kavurun.
3. Ayıklanmış arpacık soğanları ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
4. Kurutulmuş erikleri ekleyip karıştırın. Toz şeker, tarçın ve tuzla tatlandırın.
5. Sıcak su ekleyip kapağı kapalı tencerede pişirmeye devam ettiğiniz erik yahnisini sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER