Etli Biber Dolması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,12/5 Toplam: 5.592 Oy
view 57.002
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Etli Biber Dolması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Etli Biber Dolması Tarifini bir de bizden dinlemeye ne dersiniz? Bu sefer iyi et ile dolmalık biberi bir araya getiriyoruz. MigrosTV’de kolay yemek tariflerini kaçırmayın.

Dolmanın yanına nefis bir pilav yapalım mı? Mesela bulgur pilavı, patlıcanlı pilav ya da perde pilavı.
Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

Etli Biber Dolması Yapımı:

1. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doldurmak için hazırlayın.
2. Domateslerden dolmalara kapak kesip geriye kalanını rendeleyin.
3. Maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın.
4. Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları orta ateşte renk değiştirmelerine izin vermeden karıştırarak pişirin.
5. Geniş bir kapta kıyma, pirinç, domates rendesi, su, kıyılmış yeşillikler, soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. 6. Biberleri hazırladığınız içle biraz boşluk bırakarak doldurun ve kapaklarını takıp tencereye sıkıca dizin.
7. Salça, zeytinyağı, su ve tuzu bir kapta karıştırın.
8. Yapmış olduğunuz sosu da tencereye ekleyip pirinçler şişip biber yumuşayana kadar dolmaları orta ateşte pişirin.(suyu çok azalırsa azar azar su ekleyin.) Sıcak olarak ve çırpılmış yoğurtla servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER