Etli Domates Dolması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,10/5 Toplam: 6.495 Oy
view 74.637
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Etli Domates Dolması Malzemeler

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Etli Domates Dolması sizi kolay yemek tarifleri arama derdinden kurtaracak, harika bir dolma tarifi. Sofralarınıza renk getirecek, tabaklarınızı süsleyecek ve tadı ile damaklarınıza kazınacak bu yemeği bir de bizden dinlemeye ne dersiniz? İyi et ve sağlıklı sebzeler ile enfes bir lezzet yakalamak için buyurun!

Kış aylarına yakışır enfes çorba tariflerimizi gördünüz mü? İşte birkaçı; bulgurlu lahana çorbası, şekerli rus çorbası!

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

Etli Domates Dolması Yapımı:

1. Domatesi baş kısmından kesip çekirdeklerini ve içini çıkarıp bir kaba alın.
2. Domatesin içlerini rendeleyin ve çekirdekleriyle beraber süzgeçten geçirin.
3. Soğanları minik küpler şeklinde doğrayın.
4. Maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın.
5. Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları orta ateşte renk değiştirmelerine izin vermeden biraz yumuşayana kadar pişirin.
6. Pirinçleri ekleyip iyice karıştırın.
7. 1/2 bardak su ilave edip orta ateşte su bitene kadar pişirin.
8. Geniş bir kapta kıyma, pirinç, soğan karışımı, 1/4 bardak su, kıyılmış yeşillikler, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
9. Domatesleri hazırladığınız içle biraz boşluk bırakarak doldurun ve kapaklarını takıp tencereye dizin.
10. Süzdürdüğünüz domatesin suyu, zeytinyağı, su ve tuzu bir kapta karıştırın.
11. Yapmış olduğunuz sosu da tencereye ekleyip pirinçler şişip domatesler yumuşayana kadar dolmaları orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER