MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Etli Firik Pilavı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Tam kıvamında pilav tariflerimize bir yenisini daha ekledik. En iyi etimizi pilava karıştırdık, lezzetli bir tarif ortaya çıkardık; etli firik pilavı tarifi. Adını firik bulgurundan alan nefis ve kolay pilav tarifimiz şimdi MigrosTV’de! Osmanlı yemekleri ve Türk mutfağının geleneksel lezzetleri ile enfes sofralar yaratmak için MigrosTV‘de kalmaya devam edin.

Etli Firik Pilavı Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu kuşbaşı

    500 gr
  • Migros tereyağı

    50 gr
  • Migros salça

    1 yemek kaşığı
  • soğan

    5 adet
  • Migros bulgur

    1 su bardağı
  • su

    3.5 su bardağı
  • Migrosbulgur

    1 su bardağı
  • Migros nohut

    1 su bardağı
  • Migros tuz

    1 tatlı kaşığı
  • Karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun; etler suyunu çekinceye kadar pişirin.

  • 2. Adım

    1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.

  • 3. Adım

    Et suyunu çekince kıyılmış soğan, 1 yemek kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve Migros tereyağını ilave edip 10 dakika pişirin.

  • 4. Adım

    Haşlanmış nohutları ve bulgurları ekleyin. Kaynar suyu ilave edin.

  • 5. Adım

    Kaynatıp tuz ve karabiberle tatlandırın.

  • 6. Adım

    Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

  • 7. Adım

    Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika demlenmeye bırakın.