Etli Firik Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,14/5 Toplam: 5.502 Oy
view 74.947
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Etli Firik Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tam kıvamında pilav tariflerimize bir yenisini daha ekledik. En iyi etimizi pilava karıştırdık, lezzetli bir tarif ortaya çıkardık; etli firik pilavı tarifi. Adını firik bulgurundan alan nefis ve kolay pilav tarifimiz şimdi MigrosTV’de! Osmanlı yemekleri ve Türk mutfağının geleneksel lezzetleri ile enfes sofralar yaratmak için MigrosTV‘de kalmaya devam edin.

Etli Firik Pilavı Yapımı:

1. Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun; etler suyunu çekinceye kadar pişirin.
2. 1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
3. Et suyunu çekince kıyılmış soğan, 1 yemek kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve Migros tereyağını ilave edip 10 dakika pişirin.
4. Haşlanmış nohutları ve bulgurları ekleyin. Kaynar suyu ilave edin.
5. Kaynatıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
6. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
7. Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika demlenmeye bırakın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER