MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Etli Safranlı Pilav Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Et ve pilavın lezzetli aşkından şüphe duyulmaz. Peki bu aşk içerisine safran da karışırsa neler olur? Yok, bu kez üzücü bir konu değil şiir gibi bir lezzetin dimağlara işleyeceğinin haberini veriyoruz!

Bayram sofralarına yaraşacak, su böreğini yalnız bırakmayıp mis gibi yaprak sarmalara rakip olacak nefis bir pilava siz yemek tutkunlarının hayır diyemeyeceğini biliyoruz.

Restoranlardaki o leziz görünümün aynısını elde edebileceğiniz, kaşık kaşık yeyip karnınızı doyursanız da lezzetine asla doyamayacağınız etli safranlı pilav tarifinin tüm detayları videomuzda. Daha fazla geç kalmadan malzemeleri edinin ve hemen işe koyulun, şimdiden afiyet olsun!

Etli safranlı pilav yapımı, etli safranı pilav tarifi, etli safranı pilav hazırlanışı, etli safranı pilav nasıl yapılır, etli safranı pilav nasıl hazırlanır ve daha birçok farklı tarif için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Bademleri soymak için 10 dakika haşlayabilirisiniz.
  • Pilavı servis etmeden önce tencere ile kapak arasına kağıt havlu koyarak demlendirebilirsiniz.
  • Safranın rengini verebilmesi için kullanmadan bir süre önce su içerisinde bekletin.
  • Kuş üzümlerini şişmesi için önceden su içerisinde bekletebilirsiniz.
Etli Safranlı Pilav Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu dana et

    400 gr.
  • pirinç

    2 su bardağı
  • tereyağı

    1 çorba kaşığı
  • badem

    1/2 su bardağı soyulmuş
  • dolmalık fıstık

    1/2 su bardağı
  • kuş üzümü

    1/2 çay bardağı
  • sıvı yağ

    1/2 çay bardağı
  • safran

    1 tatlı kaşığı
  • tarçın

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • su

    3 su bardağı sıcak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir tencere içerisine sıvı yağ ve tereyağı alınarak kızdırılır. Ardından kuşbaşı olarak doğranmış dana etinin rengi dönene kadar kavrulur.

  • 2. Adım

    Daha sonra önceden yıkanmış olan pirinçler eklenerek bir süre daha kavrulduktan sonra badem, kavrulmuş dolmalık fıstık, kuş üzümü ve safran eklenir.

  • 3. Adım

    Ardından sıcak su ekleyip baharatları ilave edin ve bir taşım kaynatıp altını kısın. Kısık ateşte 20 dakika pişirip servis edin.