Etli Sebzeli Pilav Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,50/5 Toplam: 2 Oy
view 1.098
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Etli Sebzeli Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sağlık ve lezzet dolu et ve taze sebzeler bir arada! Migros Uzman Kasap reyonlarından alacağınız iyi et ile hazırlayabileceğiniz nefis tarifleri MigrosTV mutfağında hazırlamaya ve tüm püf noktalarıyla birlikte pişirme önerileri vermeye devam ediyoruz. Mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız pirinçleri fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Dana etlerinin oldukça küçük küpler halinde doğranmış olmasına dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları pilav yapımında kullanabilirsiniz.

Etli Sebzeli Pilav Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz havuçları küçük küpler halinde kesin. Dereotu incecik kıyın.
2. Tereyağını geniş tabanlı geniş bir tencerede eritin. Küçük parçalar halinde doğradığınız dana etlerini ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
3. Sırasıyla doğranmış kuru soğan, havuç ve bezelyeleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün.
4. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ilave edip şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
5. Sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar, yaklaşık 12 dakika pişirin. Demlenen pilavı incecik kıyılmış dereotu eşliğinde sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER