Ev Lahmacunu Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,75/5 Toplam: 6.696 Oy
view 68.353
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Türk Mutfağı‘nın vazgeçilmez lezzeti olan lahmacunun keyfine evde de varmak istemez misiniz? Öyleyse buyurun, tarifimizi kaçırmayın! Farklı lezzetler için MigrosTV’ye bekliyoruz.

YAPILIŞI:

1. Ilık süte şeker ve mayayı ilave edip kabardıktan sonra un, tuz ve sıvı yağ karışımına katın.
2. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için ılık su ilavesiyle yoğurun.
3. 30-35 dakika mayalanmaya bırakın.
4. İçi için soğan ve biberi ince ince kıyıp tuzla ovun ki diriliklerini kaybetsinler.
5. Domates ve maydanozu da kıyıp içine ilave edin.
6. Kıyma, sıvı yağ, salça, tuz ve baharatları da ekleyip iyice yoğurun.
7. Hamurun mayalanması için 10 dakika dinlendirin.
8. Tezgaha un serpip hamuru tabak büyüklüğünde açın, unlanmış tepsiye tek tek koyup iç harcını üstüne elinizle yayın.
9. 200 derecelik fırında 7-8 dakika pişirin ama sürekli kontrol edin. Pembe bir hal alınca çıkarın.
10. Fırından ilk çıktığında sert olabilir. Ancak lahmacunları üst üste dizerek üstlerine bez örterseniz yumuşayacaklardır.

EN ÇOK İZLENENLER