MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ev Lahmacunu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Türk Mutfağı‘nın vazgeçilmez lezzeti olan lahmacunun keyfine evde de varmak istemez misiniz? Öyleyse buyurun, tarifimizi kaçırmayın! Farklı lezzetler için MigrosTV’ye bekliyoruz.
Ev Lahmacunu Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    Yarım su bardağı ılık
  • tuz

    1.5 tatlı kaşığı
  • sıvı yağ

    1 çorba kaşığı
  • şeker

    1 tatlı kaşığı
  • kuru maya

    1,5 tatlı kaşığı
  • un

    4 su bardağı
  • kıyma

    200 gram
  • soğan

    2 büyük
  • biber

    2 adet sivri
  • domates

    3 adet
  • sıvı yağ

    Yarım çay bardağı
  • salça

    1,5 çorba kaşığı salça
  • Tuz

    1 tatlı kaşığı
  • Karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • Pul biber 

    1/2 çay kaşığı
  • Maydanoz

    1/2 demet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Ilık süte şeker ve mayayı ilave edip kabardıktan sonra un, tuz ve sıvı yağ karışımına katın.

  • 2. Adım

    Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için ılık su ilavesiyle yoğurun.

  • 3. Adım

    30-35 dakika mayalanmaya bırakın.

  • 4. Adım

    İçi için soğan ve biberi ince ince kıyıp tuzla ovun ki diriliklerini kaybetsinler.

  • 5. Adım

    Domates ve maydanozu da kıyıp içine ilave edin.

  • 6. Adım

    Kıyma, sıvı yağ, salça, tuz ve baharatları da ekleyip iyice yoğurun.

  • 7. Adım

    Hamurun mayalanması için 10 dakika dinlendirin.

  • 8. Adım

    Tezgaha un serpip hamuru tabak büyüklüğünde açın, unlanmış tepsiye tek tek koyup iç harcını üstüne elinizle yayın.

  • 9. Adım

    200 derecelik fırında 7-8 dakika pişirin ama sürekli kontrol edin. Pembe bir hal alınca çıkarın.

  • 10. Adım

    0. Fırından ilk çıktığında sert olabilir. Ancak lahmacunları üst üste dizerek üstlerine bez örterseniz yumuşayacaklardır.