Bayram İkramlığı; Ev Yapımı Baklava Tarifi
5 votes, average: 2,60 out of 55 votes, average: 2,60 out of 55 votes, average: 2,60 out of 55 votes, average: 2,60 out of 55 votes, average: 2,60 out of 5
2,60/5Toplam: 5 Oy
view 4.119
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Ev Yapımı Baklava Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Eski flörtlerin kalbine şöyle girilirdi: “Misafir ol gel bana, baklavalar açayım sana.” diye mırıldanılır, sevgili adayının kalbi hemen çalınıverirdi. Öyle ya, baklava yapmak kolay mıydı sanki? E baklava yapabilmeyi başaran insanla da bir yuva kurulur tüm ömür onunla geçirilebilirdi gayet tabii.

Neyse ki artık işler öylesine zor değil. Biz flört işlerine karışıp geleceğe mani olmayalım, bizden de duymuş olmayın; ama bu baklava işinin artık kolay bir yöntemi mevcut. Evet, baklavalık yufkalardan bahsediyoruz. Bakalım kolaylıkla nasıl leziz baklavalar hazırlayabilirsiniz, tüm detaylar videomuzda!

Baklavalık yufka ile baklava tarifi, baklavalık yufka ile baklava nasıl yapılır, baklavalık yufka ile baklava yapımı, baklavalık yufka ile kolay baklava tarifi, baklavalık yufka ile evde baklava hazırlanışı ve daha birçok pratik tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Ev Yapımı Baklava Yapımı:

1. İlk olarak bir tencere içerisine şerbeti için şeker ve suyu ekleyip kaynatın. Kaynayınca yarım limon suyu ekleyin ve 5 dk. daha kaynatıp altını kapatıp soğuması için kenarda bekletin.
2. Bir sos tenceresinde tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri alın.
3. Cevizlerin hepsini arzu ettiğiniz boyuta gelinceye dek mutfak robotundan geçirin.
4. Baklava yufkasını açın ve kullanacağınız fırın ısısına dayanıklı tepsi veya borcam boyutunda kesin.
5. Soğuyan tereyağını kabın yüzeyine sürün ve yufkadan 3 yaprak üzerine kapatın. Tekrar tereyağı gezdirin ve yufkaların yarısı bitene kadar her 3 katta bir aynı işlemi uygulayın.
6. Yarısına geldiğiniz zaman mutfak robotundan geçirdiğiniz cevizleri eşit bir şekilde dağıtın. Tekrar yufkalar bitene kadar her 3. katta yağ olacak şekilde dizmeye devam edin.
7. En son istediğiniz şekilde dilimlere ayırın ve en son kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
8. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün ve baklava, şerbeti tamamen çektikten sonra servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER