MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bayram İkramlığı; Ev Yapımı Baklava Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Eski flörtlerin kalbine şöyle girilirdi: “Misafir ol gel bana, baklavalar açayım sana.” diye mırıldanılır, sevgili adayının kalbi hemen çalınıverirdi. Öyle ya, baklava yapmak kolay mıydı sanki? E baklava yapabilmeyi başaran insanla da bir yuva kurulur tüm ömür onunla geçirilebilirdi gayet tabii.

Neyse ki artık işler öylesine zor değil. Biz flört işlerine karışıp geleceğe mani olmayalım, bizden de duymuş olmayın; ama bu baklava işinin artık kolay bir yöntemi mevcut. Evet, baklavalık yufkalardan bahsediyoruz. Bakalım kolaylıkla nasıl leziz baklavalar hazırlayabilirsiniz, tüm detaylar videomuzda!

Baklavalık yufka ile baklava tarifi, baklavalık yufka ile baklava nasıl yapılır, baklavalık yufka ile baklava yapımı, baklavalık yufka ile kolay baklava tarifi, baklavalık yufka ile evde baklava hazırlanışı ve daha birçok pratik tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Bayram İkramlığı; Ev Yapımı Baklava Tarifi
MALZEMELER
  • baklava yufkası

    1 paket
  • şeker

    600 gr.
  • su

    400 gr.
  • limon suyu

    Yarım
  • tere yağı

    300 gr.
  • ceviz

    300 gr.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir tencere içerisine şerbeti için şeker ve suyu ekleyip kaynatın. Kaynayınca yarım limon suyu ekleyin ve 5 dk. daha kaynatıp altını kapatıp soğuması için kenarda bekletin.

  • 2. Adım

    Bir sos tenceresinde tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri alın.

  • 3. Adım

    Cevizlerin hepsini arzu ettiğiniz boyuta gelinceye dek mutfak robotundan geçirin.

  • 4. Adım

    Baklava yufkasını açın ve kullanacağınız fırın ısısına dayanıklı tepsi veya borcam boyutunda kesin.

  • 5. Adım

    Soğuyan tereyağını kabın yüzeyine sürün ve yufkadan 3 yaprak üzerine kapatın. Tekrar tereyağı gezdirin ve yufkaların yarısı bitene kadar her 3 katta bir aynı işlemi uygulayın.

  • 6. Adım

    Yarısına geldiğiniz zaman mutfak robotundan geçirdiğiniz cevizleri eşit bir şekilde dağıtın. Tekrar yufkalar bitene kadar her 3. katta yağ olacak şekilde dizmeye devam edin.

  • 7. Adım

    En son istediğiniz şekilde dilimlere ayırın ve en son kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

  • 8. Adım

    Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün ve baklava, şerbeti tamamen çektikten sonra servis edebilirsiniz.