Ev Yapımı Pastane Poğaçası Tarifi
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 1 Oy
view 273
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mis gibi kokan, yumuşacık ve sıcacık bir poğaçaya kim bayılmaz ki! Nefis çay
sofralarının, özel hafta sonu kahvaltılarının biricik lezzetidir kendisi. Milli
lezzetimiz kısırın en iddialı eşlikçisidir. İsterseniz tatlı sohbetlere eşlik eder
isterseniz çocuğun beslenme çantasına seçenek olur. Poğaçalara büyüğü de
bayılır, yetişkini de. Peynirlisi de olur, kıymalısı ya da patateslisi de… Yanına bir
de sıcacık bir çay eklenirse dünyanın en güzel menüsü hazır demektir! Anne
tarifidir, eve özlemdir. Tabii, yok öyle kolaya kaçıp pastaneden almalar! En
sevdiğiniz poğaça için mutfağınızın yolunu tutma zamanı!
Sıradaki tarifimizde tüm malzemeleri iyice yoğurup şahane bir hamur elde
ediyoruz. Daha sonra kıvamını alan hamurlardan bir güzel parçalar alıp içlerini
yeşil zeytin, siyah zeytin ve peynirle dolduruyor son dokunuşu yumurta sarısı
ve çörek otu ile yapıp fırına doğru yolluyoruz. Nefis poğaçalar yavaşça
pişerken diğer yandan birkaç kahvaltılık ve reçel, marmelat tarzı şeyler
çıkarıyor ve o sofradan kalkmak istemiyoruz!
Siz de bu nefis poğaça ile sofranızı güzelleştirmek istiyorsanız tarifin geri kalan
tüm detayları videomuzda, şimdiden afiyet olsun!
Ev yapımı pastane poğaçası tarifi, ev yapımı pastane poğaçası yapımı, ev
yapımı pastane poğaçası yapılışı, ev yapımı pastane poğaçası hazırlanışı, ev
yapımı pastane poğaçası nasıl yapılır, ev yapımı pastane poğaçası nasıl
hazırlanır, ev yapımı pastane poğaçası malzemeleri, pratik ev yapımı pastane poğaçası, nefis ev yapımı pastane poğaçası ve daha birçok farklı poğaça tarifi
MigrosTV videolarında, bizden ayrılmayın!

YAPILIŞI:

1. Sütün 50 gr (1/4 su bardaklık) kadarını yaş maya ve toz şekerle maya güzelce eriyene kadar karıştırın.
2. Bir çırpma kabına un ve tuzu koyun, harmanlayın. Küp küp kestiğiniz margarini ekleyin ve varsa makinanızın pedal aparatıyla, yoksa da parmak uçlarınızla hamura yedirip bezelye taneleri olana kadar çırpın.
3. İçine yumurtalar, mayalı sütlü karışım ve sütün kalanını koyun ve cıvık bir hamur olana dek yoğurmaya devam edin.
4. Hamuru unlu tezgaha alın, ellerinizi de hamura yapıştıkça unlayın ve hamur elinize fazla yapışmayana kadar ellerinizi azar azar unlayarak yoğurmaya devam edin.
5. En son hamuru yuvarlayın ve üzerine nemli mutfak bezi örtüp 10 dakika dinlendirin.
6. 10 dakika sonunda hamurun tepesine elinizle bastırarak gazını alın ve hamurdan 40'ar gramlık hamur parçaları alıp tezgaha ellerinizle bastırarak ve bir yandan döndürerek yuvarlak hamurlar elde edin.
7. Tepsilerinize yağlı kağıt yerleştirin. Hamurları avuç içinizle açın ve tam ortalarına malzeme koyup kenarlarından kapatın.
8. Fırın tepsisine hamurları dizin, soğuk fırına koyun. Ve fırına girdikten sonra fırını 200 derecede çalıştırın. Üzerleri kızarınca fırından alın. Afiyet olsun.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER