Ev Yapımı Sadrazam Lokumu
3 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 5
3,33/5Toplam: 3 Oy
view 3.044
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
7

Sadrazam Lokumu Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sadrazamlara layık bir tarifle karşınızdayız. Lokum dendiğine bakmayın, o aslında leziz muhallebisiyle harika bir pasta kıvamında. Basit çay davetlerini şahane hale getirip misafirleri büyülemek isteyenler için şahane bir seçenek.

Şık sunumu ile gözlerine, lokum kıvamındaki lezzeti ile damaklarına hitap ettiğiniz misafirlerinizin herkese sizden bahsettirmesini sağlayacak sadrazam lokumu; her ne kadar zahmetli bir tarif gibi görünse de yapımı aslında oldukça basit. Hadi çay saatinizin keyfine lezzet katmak için videomuzu izleyin ve tarifi uygulamaya derhal başlayın. Şimdiden afiyet olsun.

Ev yapımı sadrazam lokumu tarifi, sadrazam lokumu nasıl yapılır, evde sadrazam lokumu nasıl hazırlanır, sadrazam lokumu hazırlanışı, sadrazam lokumu yapılışı, pratik sadrazam lokumu ve daha birçok leziz öneri MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Püf Noktası ;

  • Tüm pandispanyanın arasına krema sürüp rulo haline getirip lokmalık porsiyonlar halinde kesebilirsiniz.
  • Üzerine çikolata sos ve toz fıstık ile servisini yapabilirsiniz.

Sadrazam Lokumu Malzemeleri:

1. Kremanın soğuk olması için ilk olarak krema yapımından başlanması gerekli. Uygun bir tencere içerisine süt, şeker, un ve vanilya ekleyerek orta ateşte kıvam alana kadar çırpın.
2. Krema kıvam aldıktan sonra hızlı soğuyabilmesi için başka bir kap içerisine aktarın.
3. Daha sonra pandispanya için farklı bir kap içinde yumurta ve şekeri çırpın. Ardından kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
4. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içerisine döküp spatula yardımıyla düzgün ve eşit bir hale getirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
5. Pandispanya piştikten sonra ters çevirin ve 8 eşit parçaya bölün.
6. Aralarına hazırladığınız kremadan sürüp rulo şeklinde katlayın ve süt içerisine batırıp etrafını hindistan cevizine bulayın. Ruloları tabaklara alıp servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER