MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ev Yapımı Sadrazam Lokumu
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI7 Porsiyon

Sadrazamlara layık bir tarifle karşınızdayız. Lokum dendiğine bakmayın, o aslında leziz muhallebisiyle harika bir pasta kıvamında. Basit çay davetlerini şahane hale getirip misafirleri büyülemek isteyenler için şahane bir seçenek.

Şık sunumu ile gözlerine, lokum kıvamındaki lezzeti ile damaklarına hitap ettiğiniz misafirlerinizin herkese sizden bahsettirmesini sağlayacak sadrazam lokumu; her ne kadar zahmetli bir tarif gibi görünse de yapımı aslında oldukça basit. Hadi çay saatinizin keyfine lezzet katmak için videomuzu izleyin ve tarifi uygulamaya derhal başlayın. Şimdiden afiyet olsun.

Ev yapımı sadrazam lokumu tarifi, sadrazam lokumu nasıl yapılır, evde sadrazam lokumu nasıl hazırlanır, sadrazam lokumu hazırlanışı, sadrazam lokumu yapılışı, pratik sadrazam lokumu ve daha birçok leziz öneri MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Püf Noktası ;

  • Tüm pandispanyanın arasına krema sürüp rulo haline getirip lokmalık porsiyonlar halinde kesebilirsiniz.
  • Üzerine çikolata sos ve toz fıstık ile servisini yapabilirsiniz.
Ev Yapımı Sadrazam Lokumu
MALZEMELER
  • yumurta

    Pandispanya İçin; 3 adet
  • şeker

    1 sb.
  • kabartma tozu

    1 paket
  • un

    2 sb.
  • süt

    Krema için: 600 ml.
  • vanilya

    1 paket
  • un

    1 çb.
  • şeker

    1/2
  • süt

    Islatmak İçin; 2 sb.
  • Hindistan cevizi

    Üzeri İçin;
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kremanın soğuk olması için ilk olarak krema yapımından başlanması gerekli. Uygun bir tencere içerisine süt, şeker, un ve vanilya ekleyerek orta ateşte kıvam alana kadar çırpın.

  • 2. Adım

    Krema kıvam aldıktan sonra hızlı soğuyabilmesi için başka bir kap içerisine aktarın.

  • 3. Adım

    Daha sonra pandispanya için farklı bir kap içinde yumurta ve şekeri çırpın. Ardından kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.

  • 4. Adım

    Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içerisine döküp spatula yardımıyla düzgün ve eşit bir hale getirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

  • 5. Adım

    Pandispanya piştikten sonra ters çevirin ve 8 eşit parçaya bölün.

  • 6. Adım

    Aralarına hazırladığınız kremadan sürüp rulo şeklinde katlayın ve süt içerisine batırıp etrafını hindistan cevizine bulayın. Ruloları tabaklara alıp servis edin.