Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır?
2 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 2 Oy
view 3.253
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Evde Yoğurt Yapımı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Beslenme kaynaklı sağlık sorunlarının sık görülmeye başlanmasından bu yana organik beslenmenin, her yemeği katkısız bir şekilde evde kendi ellerimizle yapabilmenin önemi büyük ölçüde arttı. Yoğurt yapımı da bu uğraşların en başında gelenlerden sadece biri. Özenle mayalayıp, bekleterek hazırladığınız yoğurdun mis kokusunun ve tadının yanı sıra harcamış olduğunuz emeğin güzelliği ve size getireceği sağlık paha biçilemez.

Günlük sütlerin en lezzetlisini seçip hemen mutfağa koyulsanız iyi olur. Yoğurt mayalamanın püf noktalarını anlattığımız video ile katkısız, en sağlıklı, en lezzetli yoğurdu hatasız bir şekilde yapabileceksiniz. Şimdiden kolaylıklar ve afiyetler!

Yoğurt nasıl mayalanır, evde yoğurt yapımı, evde kolay yoğurt tarifi, nasıl yoğurt mayalarım, yoğurt mayalanışı tarifi ve daha birçok püf noktası MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Püf Noktaları ;

  • Süt kaynarken içerisine koyacağınız çelik kepçe sütün taşmasını engelleyecektir.
  • Maya için 1 litre süte 1 çorba kaşığı yoğurt olacak şekilde miktarı arttırabilirsiniz.
  • Daha uzun ömürlü bir yoğurt için mayalanmayı çelik tencere içerisinde yapabilirsiniz.

Evde Yoğurt Yapımı :

1. Tencereyi ocak üzerine alın ve orta ateşte süt kaynayana kadar havalandırarak karıştırın.
2. Kaynamaya başlayan sütü 2 dakika daha bekletip ocak üzerinden alıp ılınması için kenarda bekletin.
3. Sütün ısısı parmağınızı soktuğunuz zaman dayanabileceğiniz sıcaklıkta olmalı.
4. Süt olması gereken sıcaklığa düştüğü zaman ayrı bir kap içerisine yoğurt, şeker ve 1-2 kepçe ılınmış süt alıp karıştırın. Ardından bu karışımı tencere içerisindeki süte aktarıp 3-4 tur karıştırın.
5. Daha sonra sütü bir toprak güveç içerisine alıp üzerini temiz bir bezle kapatıp ısısını kaybetmemesi için havlu ile her yerini sarıp oda sıcaklığında 6 saat mayalanması için bekletin.

EN ÇOK İZLENENLER