Bahar aylarıyla tezgahlardaki yerini yavaş yavaş almaya başlayan taze fasulye,
yaz mevsimi boyunca sofralarımızı süsleyen en leziz seçeneklerden biri haline
gelir.
Turşusu, kavurması, yemeği, hatta salatası derken her haliyle sevenlerine
lezzet ve sağlığı aynı anda verir. Peki, ya taze fasulyeyi sevmeyenler? Eğer ki
siz, taze fasulyenin tüm sene yollarını gözleyenlerden değilseniz ya da taze
fasulye sevdirmeye çalıştığınız bir çocuğunuz varsa bu tarifimiz için
kulaklarınızı açın; çünkü size farklı mı farklı bir yöntemle âdeta taze fasulye
sevmenin sırrını açıklayacağız!
Bu tarifimizde taze fasulyeleri kısa bir haşlamadan sonra yumurta, mısır unu
gibi lezzet katlayan malzemelerle buluşturup kızgın yağa bırakacağız. Siz de
bugünkü sofranızda farklı bir seçeneğe yer vermek için fasulye kızartması
hakkında tüm detayları videomuzdan öğrenebilirsiniz; şimdiden afiyet olsun!
Taze fasulye kızartması tarifi ve daha birçok sıra dışı sebzeli tarif için bizi takip
etmeye devam edin.
Fasulye Kızartması Yapımı:
2. Daha sonra içerisine haşlanmış lan fasulyeleri ekleyip iyice harmanlayın.
3. Bir tavanın içerisine sıvı yağı ekleyip kızdırın daha sonra fasulyeli harcı ekleyip arkalı önlü çevirerek pişirin.
4. Servis ederken üzerine çırpılmış yoğurt, közlenmiş biber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz.