MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fasulye Kızartması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Bahar aylarıyla tezgahlardaki yerini yavaş yavaş almaya başlayan taze fasulye,
yaz mevsimi boyunca sofralarımızı süsleyen en leziz seçeneklerden biri haline
gelir.
Turşusu, kavurması, yemeği, hatta salatası derken her haliyle sevenlerine
lezzet ve sağlığı aynı anda verir. Peki, ya taze fasulyeyi sevmeyenler? Eğer ki
siz, taze fasulyenin tüm sene yollarını gözleyenlerden değilseniz ya da taze
fasulye sevdirmeye çalıştığınız bir çocuğunuz varsa bu tarifimiz için
kulaklarınızı açın; çünkü size farklı mı farklı bir yöntemle âdeta taze fasulye
sevmenin sırrını açıklayacağız!
Bu tarifimizde taze fasulyeleri kısa bir haşlamadan sonra yumurta, mısır unu
gibi lezzet katlayan malzemelerle buluşturup kızgın yağa bırakacağız. Siz de
bugünkü sofranızda farklı bir seçeneğe yer vermek için fasulye kızartması
hakkında tüm detayları videomuzdan öğrenebilirsiniz; şimdiden afiyet olsun!
Taze fasulye kızartması tarifi ve daha birçok sıra dışı sebzeli tarif için bizi takip
etmeye devam edin.

Fasulye Kızartması Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    1 adet
  • mısır unu

    4 yemek kaşığı
  • su

    1 çay bardağı
  • kabartma tozu

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • haşlanmış taze fasulye

    3 su bardağı
  • ayçiçek yağı

    4 yemek kaşığı
  • çırpılmış yoğurt

    3 yemek kaşığı
  • közlenmiş kırmızı biber

    2 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak bir kabın içerisine un, yumurta, su, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice çırpın.

  • 2. Adım

    Daha sonra içerisine haşlanmış lan fasulyeleri ekleyip iyice harmanlayın.

  • 3. Adım

    Bir tavanın içerisine sıvı yağı ekleyip kızdırın daha sonra fasulyeli harcı ekleyip arkalı önlü çevirerek pişirin.

  • 4. Adım

    Servis ederken üzerine çırpılmış yoğurt, közlenmiş biber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz.