Fava Tarifi
6.861 votes, average: 4,10 out of 56.861 votes, average: 4,10 out of 56.861 votes, average: 4,10 out of 56.861 votes, average: 4,10 out of 56.861 votes, average: 4,10 out of 5
4,10/5Toplam: 6.861 Oy
view 71.677
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fava Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bakla âşıklarını buraya alalım! Size çok iyi gelecek, baklaya doyuracak ama lezzetine asla doyamayacağınız bir tarif var. Onu ister güzel bir başlangıç olarak kabul edin ister püre gibi lezzetli bir eşlikçi edin, isterseniz de ana yemek yerine kaşık kaşık tüketin. Kararı sizden, tarifi bizden.

Sıradaki tarifimiz; Ege, Yunan mutfağında ve birçok ilimizde de vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan nefis fava! Bezelye, börülce ve nohut gibi seçeneklerden de hazırlanabilen favayı biz bakla ile yapmayı tercih ettik. Protein bakımından da oldukça zengin olan bakla ve en hafif yağlardan biri olan zeytinyağının birlikteliğinden hazırlanan fava sayesinde vücudunuza sağlık, sofranıza lezzet katmak için hemen videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

Fava Yapımı:

1. Soğanları küp küp kesin bir tencereye zeytinyağı ekleyip soğanları kavurun,
2. Ardından baklaları küp şekeri tuzunu ve suyunu ilave edin tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirip blenderdan geçirin.
3. Blenderdan geçirmeden önce hala katı bir kıvamda ise 1 su bardağı su daha ilave edebilirsiniz.
4. Bir kabın içerisine döküp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
.

EN ÇOK İZLENENLER