Fesleğenli Makarna Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 1.152
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fesleğenli Makarna Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kolayca pişip bizi hem lezzete hem de sağlığa doyuran makarnalar iyi ki var değil mi? Özellikle çalışan ve öğrencilerin en yakın dostu olan hem zamandan hem de enerjiden tasarruf ettiren makarnalar sayesinde kaç gün kurtarılmıştır bir düşünsenize. Kıyma konsa yakışır, domates konsa yakışır, peynir, tavuk, ton balığı; akla ne gelirse yakışır!

Sıradaki tarifimiz fesleğen sevenlere gelsin. Tagliatelle makarnanın, mis kokulu fesleğen yaprakları ile buluşmasına hayran kalacağınızdan eminiz. Makarnanızı çatala dolarken, ağzınıza getirmek için bile sabırsızlanacaksınız. O yüzden önce görünümüne ve mis kokusuna karşı kendinizi biraz doyurmaya çalışsanız iyi edersiniz.
Neyse; adı üzerinde, lezzeti içerisinde olan bu tarifi daha fazla anlatmaya gerek yok. İştahlar yeterince kabardıysa daha fazla vakit kaybetmeden videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!

Fesleğenli makarna tarifi, fesleğenli makarna yapımı, fesleğenli makarna nasıl yapılır, fesleğenli makarna yapılışı, fesleğenli makarna malzemeleri, pratik fesleğenli makarna, nefis fesleğenli makarna, fesleğenli makarna nasıl hazırlanır, fesleğenli makarna hazırlanışı ve daha birçok leziz makarna tarifi MigrosTV videolarında. Bizi izlemeye devam edin.

Püf Noktası

Aceleniz varsa fesleğenlerinizi kaynatmadan da kullanabilirsiniz. Hamur olmaması için makarnanızı kaynattıktan sonra 7 dakika pişirin. Kıvam için zeytinyağını yavaş yavaş dökün.

Fesleğenli Makarna Yapımı:

1. Tencereye suyu koyun, kaynadıktan sonra fesleğenleri atıp yaklaşık 15 saniye kadar suda tutun.
2. Sudan çıkan fesleğenleri soğuk su ile buz dolu bir kaba koyun ve biraz bekletip suyunu süzün.
3. Fesleğeni kaynattığımız aynı suya makarnayı, tuz ve sıvıyağını atıp kaynamaya bırakın.
4. Daha sonra mutfak robotuna fesleğenleri, rendelenmiş parmesanı, çam fıstığı, sarımsak ve zeytinyağını koyup pürüzsüz oluncaya dek çekin.
5. Pişmiş makarnayla sosu birleştirip sunuma hazır hale getirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER