Fesleğenli Semizotu Yemeği
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 2.429
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Omega-3 denince akla ilk gelen, en iyi sebze seçeneklerinden biri olan semizotunu daha önce böyle denemediğinizden eminiz! Ferahlığına ferahlık katan fesleğenle buluşan semizotu bu haliyle sevmeyenleri tarafından bile kabul görecek.
Etkileyici, bol lezzet ve vitaminli fesleğenli semizotu yemeği tarifimizin detayları şöyle; Bol domates ve soğanla sotelenen semizotu yaprakları lezzet ve doyuruculuğunu artıracak beyaz pirinç taneleri ile buluşuyor. Daha sonra her yemeğe yakışan, başrol sahibi mis kokulu fesleğen yaprakları da oyuna karışınca semizotu, aromatik bir lezzete kavuşuyor.

Eğer siz de bugün sebzelerin yer aldığı hafif bir sofra kurmak istiyor; fakat yeni bir şeyler denemek istiyorsanız pratik yapıma sahip fesleğenli semizotu yemeğini deneyebilirsiniz. Fesleğenli semizotu yemeği nasıl yapılır, fesleğenli semizotu yemeği için gerekli olan malzemeler nelerdir öğrenmek için hemen videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak semizotlarını temizleyip ayıklayınız ve güzelce yıkayın.
2. Semizotlarınızı 2 parmak kalınlığında doğrayın. Zeytinyağını tencereye ekleyin, üzerine yemeklik doğramış olduğunuz doğanında ekleyip kavurun ardından kabuklarını soyduğunuz ve ufak küpler halinde doğradığınız domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
3. Domatesler suyunu bırakmaya başlayınca semizotunuda ilave edip 1-2 çevirin. Ardından pirinçli ve suyunu ekleyip ocağın altını hafif koşun ve ara sıra karıştırarak pişmeye bırakın.
4. Pirinçler de pişince inçe kıyılmış fesleğeni ve tuzunu ilave esip tekrar karıştırıp servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER