Fincan Tatlısı Tarifi
112 votes, average: 3,61 out of 5112 votes, average: 3,61 out of 5112 votes, average: 3,61 out of 5112 votes, average: 3,61 out of 5112 votes, average: 3,61 out of 5
3,61/5Toplam: 112 Oy
view 108B+
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fincan Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hem gösterişli hem de pratik bir tatlı mı hazırlamanız gerekiyor? Tabii özellikle de lezzetli olacak? O zaman fincan tatlısı için kaynasın tencereler! Genelde her evde bulunan malzemeleriyle, kolayca şekil alan hoş sunumu ile kalpleri kazandıracak, içinizi serinliği ile ferahlatıp yumuşak ve hafif tadı ile ısıtacak!

Fincan tatlısı, aynı zamanda seçimlere de saygılı. Şöyle ki; genelde vanilya aroması ile hazırlanmasına rağmen kakao ya da çilek gibi meyve aromalarını sevenlerin de gönlünü kırmayıp her hali ile muhteşem bir tat sunuyor. Yine aynı şekilde üzerini süslediğiniz meyveler konusunda da seçimi tamamen size bırakıyor ister üzerine çilek ister muz isterseniz de muz kondurabiliyorsunuz.

Hadi o zaman, taştan oyulan fincanların içine bu kez bade değil mis gibi süslü tatlı koyuyorlar!

Fincan tatlısı nasıl yapılır, fincan tatlısı tarifi, kolay fincan tatlısı yapımı, evde fincan tatlısı yapımı, fincan tatlısı hazırlanışı ve daha birçok tatlı tarifi için bizden ayrılmayın!

Servis Önerisi;

Üzerine bir miktar çikolata sosu ekleyerek son dokunuşunuzu yapabilirsiniz.

Fincan Tatlısı Yapımı:

1. Tencere içerisine şeker, un ve süt alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
2. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve tereyağ ile vanilya eklenir.
3. Kullanmak istediğiniz kalıp veya kaselere bu karışımdan dökülüp tamamen soğuması
1.5. n 1.5 saat buz dolabında bekletilir.
4. Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılarak her yüzeyi Hindistan cevizi rendesine bulanır ve servis tabağına alınır. 5. Son olarak üst yüzeyine arzu edilen meyve parçaları ilave edilerek servis edilir.
.

EN ÇOK İZLENENLER