Fırın Mücver Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,80/5 Toplam: 5 Oy
view 10.501
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Fırın Mücver Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

MigrosTV mutfağında sıra dışı tarifler hazırlamaya devam ediyoruz. Mücveri bu kez kızartmadan yapmak istedik ve fırınımızı açtık. Fırında mücver tarifimiz çok lezzetli, mutlaka deneyin. Patates tabanlı pizza tarifimizi gördünüz mü?

Püf noktası:

Bol suda yıkadıktan sonra kabuklu olarak rendelediğiniz kabakların suyunu sıkıp mücver hamuruna ekleyin. Kullandığınız un miktarını arttırmayıp pişirme süresini düşük ısıda ve uzun süreli tutun.

Servis önerisi:

Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimlediğiniz mücveri, arzuya göre süzme yoğurtlu/baharatlı ya da labne peynirli soslar eşliğinde servis edebilirsiniz.

Fırın Mücver Yapımı:

1. Mücver karışımını hazırlamak için; kabakları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Ayıklayıp bol suda duruladığınız taze soğan ve dereotunu incecik kıyın.
2. Yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Rendeledikten sonra suyunu sıktığınız kabak ve doğranmış yeşillikleri ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
3. Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz katıp bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra kıvam alan mücver karışımını yağlanmış fırın kabına aktarın.
4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER