Fırında Hellim Peynirli Patlıcan Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,68/5 Toplam: 5.913 Oy
view 44.967
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fırında Hellim Peynirli Patlıcan Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Patlıcanlı tarifleri sevenlere nefis bir alternatif MigrosTV‘den! Kızartılarak yenen peynirlerin en lezzetlilerinden biri olan hellim peyniri ile harmanlanan bir tat; fırında hellim peynirli patlıcanFarklı patlıcan yemeği sunumu arayanlardansanız bu tarifimizi mutlaka deneyin. Bu arada hellim peynirli daha pek çok tarifimizin olduğunu da belirtmeden geçmeyelim; sucuklu hellim mi alırsınız yoksa pastırmalı hellim mi? Haydi, mutfakta buluşalım!
(168 Kalori)

Fırında Hellim Peynirli Patlıcan Yapımı:

1. Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan 1’er cm boyutlarında dilimleyin.
2. Fırınlama işlemini yapana kadar tuzlu suda bekletin.
3. Sarımsağı soyun, havanda dövün ve zeytinyağı ile karıştırın.
4. Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın.
5. Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini bir fırça yardımı ile hazırladığınız karışımı sürerek yağlayın.
6. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üzerilerine fırça yardımı ile yağlayın.
7. 7–8 dakika fırınlayın (Çok kurumamasına dikkat edin).
8. Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyin, her patlıcanın üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim gelecek şekilde dizin.
9. Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin.
10. Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin, isteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER