MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırında Karidesli Levrek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Nefis bir balık menüsüne ne dersiniz? İsterseniz önden güzel bir roka salatası yapalım… Sıcak bir başlangıç için enfes balık çorbamızı koyalım kasemize… Ana yemeğimiz fırında karidesli levrek olsun; finali de Osmanlı Mutfağının geleneksel lezzetisaray helvası tarifi ile yapalım. “Balığın yanında ne iyi gider?” sorusunun en lezzetli cevabı için MigrosTV‘den ayrılmayın!

Fırında Karidesli Levrek Tarifi
MALZEMELER
  • levrek

    1 adet
  • defne yaprağı

    4 adet
  • limon

    1 adet
  • karides

    25 adet
  • patates

    3 adet
  • sarımsak

    3 diş
  • mantar

    15 adet
  • domates

    10 cherry
  • domates

    3 tane
  • maydanoz

    ½ bağ
  • tuz

    1 tutam
  • karabiber

    1 tutam1
  • zeytinyağı

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tepsinin tabanına i halka şeklinde doğradığınız patatesleri dizin.

  • 2. Adım

    Tuz ve karabiberle tatlandırın.

  • 3. Adım

    Sarımsakları dilimleyip ekleyin.

  • 4. Adım

    Balığı patateslerin üstüne koyun.

  • 5. Adım

    Defne yapraklarını ve karidesleri koyun.

  • 6. Adım

    Diğer malzemeleri de etrafına dilimleyip yerleştirin.

  • 7. Adım

    En üstüne limon dilimlerini koyarak, zeytinyağını gezdirin.

  • 8. Adım

    Folyo ile üstünü kapatıp, ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.

  • 9. Adım

    Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünü biraz kızartın. Afiyet olsun.