Nefis bir balık menüsüne ne dersiniz? İsterseniz önden güzel bir roka salatası yapalım… Sıcak bir başlangıç için enfes balık çorbamızı koyalım kasemize… Ana yemeğimiz fırında karidesli levrek olsun; finali de Osmanlı Mutfağının geleneksel lezzeti, saray helvası tarifi ile yapalım. “Balığın yanında ne iyi gider?” sorusunun en lezzetli cevabı için MigrosTV‘den ayrılmayın!
Fırında Karidesli Levrek Yapımı:
2. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
3. Sarımsakları dilimleyip ekleyin.
4. Balığı patateslerin üstüne koyun.
5. Defne yapraklarını ve karidesleri koyun.
6. Diğer malzemeleri de etrafına dilimleyip yerleştirin.
7. En üstüne limon dilimlerini koyarak, zeytinyağını gezdirin.
8. Folyo ile üstünü kapatıp, ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.
9. Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünü biraz kızartın. Afiyet olsun.