Fırında Karidesli Levrek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,11/5 Toplam: 6.481 Oy
view 20.168
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Fırında Karidesli Levrek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis bir balık menüsüne ne dersiniz? İsterseniz önden güzel bir roka salatası yapalım… Sıcak bir başlangıç için enfes balık çorbamızı koyalım kasemize… Ana yemeğimiz fırında karidesli levrek olsun; finali de Osmanlı Mutfağının geleneksel lezzetisaray helvası tarifi ile yapalım. “Balığın yanında ne iyi gider?” sorusunun en lezzetli cevabı için MigrosTV‘den ayrılmayın!

Fırında Karidesli Levrek Yapımı:

1. Tepsinin tabanına i halka şeklinde doğradığınız patatesleri dizin.
2. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
3. Sarımsakları dilimleyip ekleyin.
4. Balığı patateslerin üstüne koyun.
5. Defne yapraklarını ve karidesleri koyun.
6. Diğer malzemeleri de etrafına dilimleyip yerleştirin.
7. En üstüne limon dilimlerini koyarak, zeytinyağını gezdirin.
8. Folyo ile üstünü kapatıp, ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.
9. Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünü biraz kızartın. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER