Fırında Oğlak Kapama Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 808
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Fırında Oğlak Kapama Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Şöyle güzel bir oğlak kapama aldınız ama ondan nasıl bir tarif yapacağınızı
bilmiyorsanız böyle buyurun. Fırında oğlak kapama tarifi, size iyi gelecek!
Trakya bölgesinde oğlak eti, âdeta bahar mevsiminin gelişini simgeleyen bir et
çeşididir. Doğa ananın uyanmaya başlamasını, toprağın cömertliğini
Trakyalılar; oğlak etinin yer aldığı geniş sofralarla kutlar, bol çiçekli bu mevsimi
bol etli bir menüyle karşılar. Yani oğlak tandır, oğlak çevirme gibi oğlak etli
tarifler aslında birer “Hıdırellez yemeği” olmaktadır.

Oğlak kapama, uzun sürede pişen bir et olduğu için ön pişirme yaptıktan sonra
fırınlamak epey önemlidir. Yani oğlak kapama, yavaş yavaş pişecek ama nefis
lezzetinden hızlıca tükenecek bizden söylemesi!

Sıradaki videomuzda bol et suyuyla fırında pişirip pilavın üzerine eklediğimiz
oğlak kapama sizin de özel akşam yemekleriniz için ideal bir seçim olabilir. Ya
da Trakya’da olduğu gibi siz de bugünkü sofranızda oğlak kapama tarifimizle
bol renkli bahar mevsimini bol lezzetli bir yemekle karşılayabilirsiniz.
Fırında oğlak kapama nasıl yapılır, tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet
olsun!

Fırında oğlak kapama tarifi ve daha birçok farklı et tarifi için diğer videolarımızı
incelemeyi ve Youtube kanalımız Migros Türkiye’ye abone olmayı unutmayın.

Fırında Oğlak Kapama Yapımı:

1. Önceden ısıtılmış olan döküm tavada parça oğlak etlerini mühürleyin.
2. Düdüklü tencerede sıvı yağile soğanı kavurun ve salçayı ekleyin.
3. Üzerine mühürlenmiş olan oğlak etlerini ekleyin ve 200 g olan ölçülü suyu ekleyin düdüklü tencereyi kapatın.
4. Ayrı ir kapta tuz pirinç ve yağı harmanlayın ve fırın kabına koyun.
5. Üzerine pişen oğlak etini ve et suyunu dökün ve 190 derecede 30-35 dk fırınlayın.
6. Pirinç suyunu çekip etlerin üzeri kızarınca taze nane ekleyerek servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER