Fırında Patatesli Dana Eti Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,66/5 Toplam: 5.479 Oy
view 52.628
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fırında Patatesli Dana Eti Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Akşama misafirleriniz mi var? Eğer cevabınız evetse nefis bir önerimiz var size; et yemeklerinin en şahanelerinden fırında patatesli dana eti. Dana etinin mis kokulu dağ kekikleri ile harmanlandığı, dana bonfileden ilham alan bu tarifi şimdi MigrosTV’de bulabilirsiniz!

Sebzeli kuzu incik, ıspanaklı ızgara kuzu ve limonlu tavuk tariflerimizi izlediniz mi?

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

Fırında Patatesli Dana Eti Yapımı:

1. Dana bonfilenin içerisine taze kekikleri yerleştirip, iple gösterilen şekilde bağlayın.
2. Daha sonra patatesleri ortadan kesip derin bir kaba alın.
3. İçerisine tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip, harmanlayın.
4. Ardından patatesleri fırın tepsisine yerleştirip, taze kekik dallarını üzerine ekleyin.
5. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.
6. Diğer taraftan ızgara tavasında eti mühürleyin ve patatesleri fırından alıp, eti ortasına yerleştirin.
7. Tekrar fırına verip yaklaşık 1 saat kontrol ederek pişirin.
8. Fırından alıp, dilimleyip patateslerle servis edin.
9. Sebzeli kuzu incik, ıspanaklı ızgara kuzu ve limonlu tavuk tariflerimizi izlediniz mi?

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER