MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırında Pilavlı Kuzu Kapama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Bu akşam yemeğine özel misafiriniz varsa ya da bugün kendinizi özel hissetmek istiyor, evdekileri de mutlu etmek istiyorsanız sizi sıradaki videomuzu izlemeye davet ediyoruz! Fırının sıcağına atılan nefis kuzu etinin evinizi saran kokusu ile büyüleyen, çatallar ile buluştuğu an tel tel ayrılıp dumanı yükselirken sabrınızı sınayan pilavlı kuzu kapamaya bayılacağınızdan eminiz!

Defne yaprağı ve karabiber eşliğinde suda hafifçe haşlanan kuzu etleri, daha sonra tereyağında kavrulan arpacık soğanların yanına ekleniyor. Tereyağının ve mini mini soğanların nefis lezzetine iyice karışan etler, et suyunda boğulan pirinç yatağına alınıyor. Son olarak alüminyum folyo kaplanıp fırında pişirilmeye bırakan bu nefis tarife hiçbir irade karşı çıkamıyor bizden uyarması!
Hadi siz de hemen en güzel eti kasabınızdan ayırtın ve derhal videomuzu uygulamaya koyulun. Şimdiden afiyet olsun!

Fırında pilavlı kuzu kapama tarifi, fırında pilavlı kuzu kapama nasıl yapılır, fırında pilavlı kuzu kapama malzemeleri, fırında pilavlı kuzu kapama yapılışı, fırında pilavlı kuzu kapama hazırlanışı, fırında pilavlı kuzu kapama nasıl hazırlanır, nefis fırında pilavlı kuzu kapama ve akşam yemeği için daha birçok özel tarif MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Fırında Pilavlı Kuzu Kapama Tarifi
MALZEMELER
  • kemikli kuzu eti

    Haşlamak için; 1 kg
  • karabiber

    1 çk tane
  • soğan

    1 kuru
  • defne yaprağı

    2
  • su

    2 litre sıcak
  • pirinç

    Pilav için; 2,5 su bardağı
  • tuz

    1 tk tuz
  • et suyu

    3,5 sb
  • tereyağı

    Etin kavrulması için; 2 yk
  • arpacık soğan

    Yarım kg
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Etin haşlanması gereken tüm malzemeleri tencereye alın ve 2-3 saat etler yumuşayana kadar kaynatın.

  • 2. Adım

    Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun, zeytinyağı, soğan ve sarımsakları tencereye alıp kavurun, ardından salçayı ve etleri ekleyip kavurun, geri kalan tüm malzemeleri de küp küp doğrayıp baharatlar ile birlikte tencereye ekleyin, et suyunu da ilave edip bir taşım kaynatın.

  • 3. Adım

    Tepsiye pirinç, tereyağı, tuz ve et suyunu ekleyin üzerini folyo ile kapatıp fırında pişirin.

  • 4. Adım

    Ardından kavurduğunuz etleri tepside pişen pirincin ortasına ekleyip 15-20 dakika daha üzerine folyo kapatıp pişirin.

  • 5. Adım

    Fırından çıktıktan sonra servis edebilirsiniz .