Fırında Pilavlı Kuzu Kapama Tarifi
1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
1,00/5Toplam: 1 Oy
view 224
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fırında Pilavlı Kuzu Kapama Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bu akşam yemeğine özel misafiriniz varsa ya da bugün kendinizi özel hissetmek istiyor, evdekileri de mutlu etmek istiyorsanız sizi sıradaki videomuzu izlemeye davet ediyoruz! Fırının sıcağına atılan nefis kuzu etinin evinizi saran kokusu ile büyüleyen, çatallar ile buluştuğu an tel tel ayrılıp dumanı yükselirken sabrınızı sınayan pilavlı kuzu kapamaya bayılacağınızdan eminiz!

Defne yaprağı ve karabiber eşliğinde suda hafifçe haşlanan kuzu etleri, daha sonra tereyağında kavrulan arpacık soğanların yanına ekleniyor. Tereyağının ve mini mini soğanların nefis lezzetine iyice karışan etler, et suyunda boğulan pirinç yatağına alınıyor. Son olarak alüminyum folyo kaplanıp fırında pişirilmeye bırakan bu nefis tarife hiçbir irade karşı çıkamıyor bizden uyarması!
Hadi siz de hemen en güzel eti kasabınızdan ayırtın ve derhal videomuzu uygulamaya koyulun. Şimdiden afiyet olsun!

Fırında pilavlı kuzu kapama tarifi, fırında pilavlı kuzu kapama nasıl yapılır, fırında pilavlı kuzu kapama malzemeleri, fırında pilavlı kuzu kapama yapılışı, fırında pilavlı kuzu kapama hazırlanışı, fırında pilavlı kuzu kapama nasıl hazırlanır, nefis fırında pilavlı kuzu kapama ve akşam yemeği için daha birçok özel tarif MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Fırında Pilavlı Kuzu Kapama Yapımı:

1. Etin haşlanması gereken tüm malzemeleri tencereye alın ve 2-3 saat etler yumuşayana kadar kaynatın.
2. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun, zeytinyağı, soğan ve sarımsakları tencereye alıp kavurun, ardından salçayı ve etleri ekleyip kavurun, geri kalan tüm malzemeleri de küp küp doğrayıp baharatlar ile birlikte tencereye ekleyin, et suyunu da ilave edip bir taşım kaynatın.
3. Tepsiye pirinç, tereyağı, tuz ve et suyunu ekleyin üzerini folyo ile kapatıp fırında pişirin.
4. Ardından kavurduğunuz etleri tepside pişen pirincin ortasına ekleyip 15-20 dakika daha üzerine folyo kapatıp pişirin.
5. Fırından çıktıktan sonra servis edebilirsiniz .

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER