Fırınlanmış Enginar Tarifi
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 4.791
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fırınlanmış Enginar Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Baharın müjdecisi, vitamin zengini nefis taze enginarı fırınlıyor ve lezzeti bol bir tarife imza atıyoruz. Detaylar için videomuz izleyin.

Püf noktası:

Enginarların körpe olmasına özen gösterin, kararmaması için limon suyu kullanmayı unutmayın.

Pişirme önerisi:

Taze enginarları öncesinde yağlı kağıda sonrasında alüminyum folyoya sarabilir, kullandığınız parmesan miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Servis önerisi:

Fırınlanmış taze enginar yaprağı özünü emerek tüketebilir, sosla servis edebilir, enginar çanaklarını ayrıca servis edebilirsiniz.

Fırınlanmış Enginar Yapımı:

1. Taze enginarların dip ve üst kısımlarını eşit miktarda kesin.
2. Alüminyum folyo üzerine aldığınız yapraklı taze enginarlara limon suyu sıkın. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
3. Sarımsak püresi ile lezzetlendirin. Doğranmış maydanoz ve zeytinyağı ekleyin.
4. Son olarak rendelenmiş parmesan peyniri ilave edip sıkı sıkı sardıktan sonra ısıya dayanıklı fırın kabına alın.
5. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 80 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız taze enginarları sıcak olarak, arzuya göre sos ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER