Fırınlanmış İlik Nasıl Yapılır?
7 votes, average: 3,57 out of 57 votes, average: 3,57 out of 57 votes, average: 3,57 out of 57 votes, average: 3,57 out of 57 votes, average: 3,57 out of 5
3,57/5Toplam: 7 Oy
view 12.567
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fırınlanmış İlik Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Lezzetin uzmanı Uzman Kasap‘tan “ilikli dana çorbalık” ile fırında ilik hazırladık. Pratik, lezzetli ve sağlık deposu önerimizin detaylar videomuzda. Uzman Kasap’tan daha pek çok pratik lezzet pişirme önerisiyle MigrosTV’de; Uzman Kasap soslu dana şiş salata, Uzman Kasap dana ızgara köfte.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre pul biber ekleyebilirsiniz.

Fırınlanmış İlik Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp geniş bir kaba aldığınız ilikli dana kemikleri, kanını bırakmaları ve iyice temizlenmeleri için suda bekletin.
2. Bir saat kadar suda beklettiğiniz ilikleri kağıt havlu yardımıyla kurulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
3. Taze biberiye, kekik, iri çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle harmanlayın.
4. Önceden ısıtılmış 220-250 derece fırında, 30 dakika kadar fırınlayın.
5. Fırından çıkardığınız yağını salmış ve nar gibi kızarmış ilikli kemikleri, geniş bir tencereye aktarıp üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.
6. Kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra taze biberiye ve kekik dalları eşliğinde sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER